Annonce
Assens

Budget. Husholdningsbudget og kommunal økonomi

Byrådsmøde. Pia Offer Madsen (V)Næstformand i Beskæftigelse, Erhverv og KulturFoto: Kim Rune

LOKALDEBAT

Assens Kommune står, i lighed med vores nabokommuner, i en pludselig økonomisk vanskelig situation, der kan være svær at forstå. En parallel til vores privatøkonomi kan måske være gavnlig.

Hvis jeg bruger mere end jeg tjener, kan jeg optage et forbrugslån, men jeg kan kun betale afdrag og renter, hvis jeg sænker mit forbrug eller øger mine indtægter. Jeg kan vælge at bruge af min budgetkonto, men den er hurtigt tom, hvis jeg ikke sænker mit forbrug eller øger mine indtægter.

Du vil sikkert give mig ret i, at det bedste er at sænke mit forbrug, betale de faste udgifter og lægge lidt til side til f.eks. at dygtiggøre mig, så jeg skaber et bedre økonomisk råderum. Det virker indlysende. Det er bare ikke sådan situationen er i Assens Kommune lige nu.

På grund af lovændringer og ændrede beregningsmetoder fra staten bruger vi mere end vi tjener og får ind via skat og tilskud, og vi bruger 36 millioner mere end staten tillader i det såkaldte serviceloft. Så vi er nødt til at sænke vores forbrug, betale vores afdrag og sætte lidt til side til at udvikle vores kommune.

Når vi udvikler vores kommune, får vi adgang til de tre måske mest effektive værktøjer til at fremtidssikre vores økonomi og dermed stabilisere vores velfærd og øge vores livskvalitet:

1. Vi kan tiltrække og fastholde virksomheder som betaler skat og skaber arbejdspladser.

2. Vi får flere ind på arbejdsmarkedet der nu betaler skat, i stedet for at repræsentere en udgift for kommunen når de står udenfor.

3. Vi kan forbedre vores sundhed og dermed sænke udgifterne til f.eks. sygedagpenge og hjemmepleje markant.

Derfor bremser Venstre, SF, Radikale og Konservative nu (over)forbruget, så vi kan stabilisere vores økonomi og udvikle vores kommune. Jeg håber på et stærkt fremmøde til de kommende møder om vores fælles vision for Assens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce