Annonce
Middelfart

Budget endeligt vedtaget: Flere lukkedage til børn - og flere kroner til skoler

Middelfart Byråd har vedtaget budgettet for 2019. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Nordvestfyn: Samtlige partier har allerede givet håndslag på det.

Mandag aften blev det så formelt vedtaget, da Middelfart Kommunes budget for 2019 skulle igennem anden behandling i byrådet, hvor alle 25 byrådsmedlemmer vendte tomlen opad.

Politikerne har fundet besparelser på samlet 38 millioner kroner - blandt andet ved hjælp af manglende prisfremskrivninger, der betyder, at de enkelte børnehaver, skoler, plejehjem og andre kommunale institutioner får færre penge at købe ind for i årene fremover.

I starten af september høvlede politikerne en del af knasterne af næste årets budget, hvor der var lagt op til en del besparelser på skoleområdet.

I stedet omlægger man en del penge, så endnu flere specialbørn skal inkluderes i de almindelige folkeskoler.

Venstres gruppeformand Regitze Tilma glædede sig blandt andet over, at man havde vendt sparekravet på skolerne til noget positivt men ærgrede sig over, at der ikke var råd til at fjerne lukkedage i daginstitutioner.

- Det er en ekstra ferie på børnehaveområdet, og det er en decideret nednormering. Det er timer, man tager fra resten af året. Det er så en af bagsiderne, og det må vi prøve at se, om vi kan få rettet op på, siger Regitze Tilma.

Flere lukkedage betyder, at forældre til børn i daginstitutioner og dagpleje selv må sørge for pasning grundlovsdag og en ekstra uge i sommerferien, hvis man ikke benytter sig af tilbud om feriepasning i tre udvalgte daginstitutioner og/eller dagpleje.

Annonce

16,2 millioner kroner til mere bosætning

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) fremhævede blandt andet, at der bliver råd til at renovere skoler:

- Vi forventer at bruge samlet 29 millioner kroner - blandt andet til at færdiggøre renoveringen af Skrillingeskolen og Ejby Skole og igangsætte arbejdet med renovering af Vestre Skole og Lillebæltskolen, siger han.

Ellers glædede borgmesteren sig mandag aften over, at en hel del flere borgere end normalt vælger kommunen til.

Ifølge borgmesteren er der kommet 269 flere borgere til kommunen til dato, og det er væsentligt flere end overskuddet på befolkningskontoen, som i kommunen plejer at være på 100 personer årligt.

Mandag aften besluttede politikerne at forsøge at sætte endnu mere turbo på befolkningsfremgangen med 16,2 millioner kroner til en ny bosætnings- og vækststrategi.

Regitze Tilma (V) forestiller sig, at det kan bruges på eksempelvis opkøb af jord strategisk udvalgte steder og andre ting, som kan være attraktive for nye borgere.

Middelfart Kommune har desuden fået knap 10 millioner kroner ekstra i den udskældte kommunale udligningsordning i 2019. Dem skal partierne bag budgetforliget nu blive enige om, hvordan man bruger bedst.

Se hele budgetaftalen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce