Annonce
Assens

Budget blev vedtaget i uforsonlig tone

Budget 2019-2022 blev i går 2. behandlet og vedtaget. Venstre, SF, Radikale og Konservative stemt for. Arkivfoto: Kim Rune

Hårde ord og vrede blikke fløj gennem rummet i går, hvor budget 2019-2022 blev vedtaget.

Assens: I går aftes blev budgettet for 2019-2022 2. behandlet og stemt igennem af Venstre, SF, Radikale og Konservative, men processen var ikke køn og mindede i glimt om scener fra et bittert og uforsonligt ægteskab. For mens alle byrådspolitikerne nemt kunne blive enige om, at det var mere end almindeligt svært at lægge budget i år, var der ikke ret meget andet, de kunne blive enige om. Især ikke hvem der var skyld i, at budgetforhandlingerne gik, som de gjorde, og at Socialdemokratiet fandt det nødvendigt på et tidligt tidspunkt at forlade forhandlingerne.

- Det her er ikke kønt, men der var desværre ikke vilje til at finde en fælles løsning. Der er meget tilbage at ønske på det område, synes vi, sagde Charlotte Vincent Petersen (S), hvorefter hun gjorde opmærksom på, at hun allerede kunne fornemme, hvordan forligspartierne bare ventede på at kaste sig over hende og Socialdemokratiet.

Vrede ord og beskyldninger om ikke at ville samarbejdet blev da også hurtigt skudt over på socialdemokraternes banehalvdel af Henrik Mott Frandsen (V) og Mogens Mulle Johansen (SF), og derefter gik det op i "hvem-og-gjorde-hvad-hvornår".

Jeg er så træt af det her. Hvad er det for en børnehave. Og jeg er så træt af at høre om jeres ansvarlighed. Hvis I kalder det her budget ansvarligt, så fint med mig, så er jeg uansvarlig.

Betina Signe Stick (DF)

Nej tak, Charlotte

Ved byrådsmødet forsøgte Socialdemokratiet at få flertal for en lille håndfuld ændringsforslag til budgettet, heriblandt at sløjfe den planlagte fællesledelse på daginstitutionsområdet og nedlæggelsen af Assens Misbrugscenter, men V, SF, R og K stemte alle imod. Som en overraskelse havde Charlotte Vincent Petersen (S) taget endnu et ændringsforslag med, som ikke var nået at komme i dagsordenen.

Forslaget lød på at revurdere de reduktioner, der bliver gennemført på velfærdsområderne, hvis kommunen modtager de 18 millioner kroner i kompensation for en manglende udligning, som den er blevet stillet i sigte. Heller ikke her bed V, SF, R og K på.

Forinden var det hele dog blevet for meget for Betina Signe Stick (DF).

- Kan du huske de sidste budgetforhandlinger, hvor du talte om flertalsdiktatur og DDR-tilstande, Mulle. Det er flot, du har virkelig vist vejen frem. Jeg er så træt af det her. Hvad er det for en børnehave. Og jeg er så træt af at høre om jeres ansvarlighed. Hvis I kalder det her budget ansvarligt, så fint med mig, så er jeg uansvarlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce