Annonce
Sydfyn

Budgetønske fra Venstre: Maritim kulturarv skal samles

Formand for Kultur- og Fritid, Lars Erik Hornemann (V), vil gå på to ben, når det gælder kulturplaner på havnen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Venstre vil gå på to ben, når det handler om at sikre kulturen på havnen. Samtidig med, at der arbejdes på et nyt teater, skal den maritime kulturarv samles og synliggøres i form af et midlertidigt maritimt kulturhus på Frederiksøen.

Svendborg: Venstre er klar med et forslag til budgetplanlægningen, som skal sikre både den ene og den anden slags kultur på havnen.

Sideløbende med Baggårdteatrets arbejde på et nyt teater på Frederiksøen, ønsker partiet, at der afsættes løn til ansættelse af en koordinator fra Svendborg Museum og en pulje til aktiviteter. Koordinatoren, som vil blive museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, skal være samlende punkt for de forskellige maritime grupperinger på havnen.

Det svarer til en kommunal udgift på 560.000 kroner om året.

Annonce

Tanken er oprindelig opstået i hovedet på formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann (V), som hurtigt fornemmede opbakning fra resten af byrådet.

- Jeg tænkte, at vi skulle gå på to ben, når det gælder kulturen på havnen. Vi gav jo grønt lys til et teaterprojekt på Frederiksøen, men i den forbindelse er det ligeså vigtigt også at undersøge, hvordan vi kan styrke en platform for den maritime kulturarv, siger han.

- Ved at samle alle de maritime aktører og lade museet være tovholder, kan vi finde en måde at synliggøre og fremtidssikre de arbejdende værksteder, Danmarks Museum for Lystsejlads og de andre store og små maritime aktører på havnen.

Lars Erik Hornemann pointerer på baggrund af diskussionen af, at lystsejladsmuseet må vige for teaterplanerne, at planerne ikke skal ses som et enten- eller, men som et både-og.

- Det er to store projekter, vi skal arbejde med parallelt, siger han.

Maritimt kulturhus

- Med museet som koordinator kan vi lave en fælles maritim fortælling om Svendborg Havn. Det kan være nogle fysiske rammer, men det kan også være andet - for eksempel  arbejdende værksteder. I sidste ende kan det måske munde ud i et maritimt kulturhus med aktivitetscenter, skiftende udstillinger og andre projekter. Fysisk kunne der måske være muligheder i nogle af bygningerne på for eksempel Østre Kaj, hvor vi ikke rigtig kender udviklingen endnu.


Hvis vi spiller vores kort rigtigt - også i forbindelse med teaterprojektet, kan det måske være, at det hele kan komme til at gå op i en højere enhed.

Lars Erik Hornemann, formand for Kultur- og Fritidsudvalget


- Det er vigtigt at synliggøre nogle af alle de maritime kulturer, som vi i forvejen har i Svendborg. Det skal vi for at styrke vores identitet, men også for at sikre det fortsatte engagement.

- Hvis vi spiller vores kort rigtigt - også i forbindelse med teaterprojektet, kan det måske være, at det hele kan komme til at gå op i en højere enhed. Det er vores håb, siger han.

Annonce

S: Det lyder spændende

Socialdemokratiets gruppeformand, John Arly Henriksen, har ikke set Venstres budgetforslag, men mener umiddelbart, at det er godt, at der bliver rørt ved det maritime emne.

- Den maritime kultur er jo også en del af min dagsorden, og jeg er selv fortaler for, at vi skal passe på ikke at negligere den.  Så umiddelbart lyder det spændende, men som sagt har jeg ikke set det endnu, og vi har derfor heller ikke diskuteret det i Socialdemokratiet, siger han.

Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce