Annonce
Nyborg

Bua masserer igennem tykt og tyndt

Prathumwan Dakhom Ring, der helst vil kaldes Bua, elsker at arbejde - selv når der kommer en pandemi, lader hun sig ikke stoppe. Foto: Kristian Duch
Thailandske Prathumwan Dakhom Ring har været massør i Nyborg i fire år. Med en forkærlighed for arbejde kan hun arbejde under næsten alle vilkår - selv under coronavirus.

Nyborg: Prathumwan Dakhom Ring - for de fleste nok bedst kendt som Bua - har i år haft sin massageklinik Baan Bua Wellness på Nørregade i Nyborg i fire år.

Tilbage i 2013 valgte 44-årige Bua at slå sig ned i Nyborg sammen med sin mand, og lige siden 2016 har hun gladeligt givet gode råd og massage til ømme muskler og led - selv imens coronavirussen raser.

Massør på verdensplan

Bua har arbejdet med massage siden 2008, hvor hendes storesøster i hjembyen Khon Khen i det nordøstlige Thailand introducerede hende for faget.

Inden Bua kastede sig over massagen, boede hun i Taiwan, hvor hun knoklede på lange 12-timersvagter på en IT-fabrik. Derfor var en uddannelse som massør et kærkomment nyt kapitel for arbejdsomme Bua, der under de skrappe fabrikslamper var begyndt at få øjenproblemer.

Selv om Bua mærker savnet til sin familie og 21-årige søn i Thailand, er hun glad for sit liv og arbejde i Danmark.

Og så har Bua udviklet sin egen teori om muskelproblemer - hun er nemlig overbevist om, at danskerne bliver ømme, når de spænder musklerne for meget i det kolde danske klima.

Annonce

Faste kunder i butikken

For Bua er det meget vigtigt at give en god oplevelse, når hendes kunder lægger vejen forbi klinikken til massage i højt humør og for folk i alle aldre - helt fra tre til 91 år, forsikrer hun.

Og den gode service er noget, folk bemærker. Bua har nemlig mange faste kunder - endda hele familier - der er kommet fast i massageklinikken, lige siden den åbnede tilbage i 2016.

Bua (t.v.) og Jane Rusbjerg (t.h.) fortæller, at de hos Baan Bua Wellness går op i professionalisme og godt humør. Foto: Kristian Duch

Derfor var det en trist nyhed, da coronavirussen meldte sin ankomst, og Bua måtte lukke massageklinikken ned for besøgende.


Inden Bua kastede sig over massagen, boede hun i Taiwan, hvor hun knoklede på lange 12-timersvagter på en IT-fabrik. Derfor var en uddannelse som massør et kærkomment nyt kapitel for arbejdsomme Bua, der under de skrappe fabrikslamper var begyndt at få øjenproblemer.

Uddrag fra artiklen


Men krisen satte ikke en stopper for Buas forretning. Lige så snart der igen faldt lidt mere ro på situationen, stod hun klar med masker og sprit - for Bua kan sagtens massere under pandemien, så længe hun har sine værnemidler i orden.

Annonce

Fordomme om thaimassage

Med søde kunder, højt humør, gode venner og bonusfamilie, har Bua ikke mange klagepunkter over sit liv i Nyborg.

Alligevel er der en særlig udfordring, Bua møder i sit arbejde som thaimassør. Nemlig fordomme.

I en massageklinik, hvor man værner om tryghed og professionalisme, kommer det nemlig nogle gange bag på Bua og hendes kolleger, når mænd henvender sig i klinikken med andre formål end massage - fordi thailandske kvinder desværre ofte sættes i en bestemt bås, forklarer Bua.

Der går dog længere imellem den type henvendelser nu, forklarer Buas kollega, Jane Rusbjerg - naboerne nede ad Nørregade hjælper nemlig gerne med at holde øje, så der ikke opstår problemer i klinikken, understreger hun.

På grund af ubehagelige oplevelser, tilbyder Baan Bua Wellness derfor ikke massage til personer, der kommer direkte fra gaden.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce