Annonce
Sport

BSV slår Århus og tager stort skridt mod semifinale

BSV var bagud med syv mål, men kom igen og slog Århus med tre mål i slutspillet i Herre Håndbold Ligaen.

GOG og Bjerringbro-Silkeborg (BSV) ligner DM-semifinaledeltagere i Herre Håndbold Ligaen.

Torsdag tog BSV endnu et skridt mod en semifinale, da Århus Håndbold hjemme blev slået 32-29 i et opgør, hvor gæsterne fyrede al krudtet af for tidligt.

Status i gruppe 2 er derfor, at GOG har seks point på førstepladsen, mens BSV har fem point. Både Århus og Skanderborg Håndbold har nul point efter to runder.

Århus lagde ellers hårdt ud og førte såmænd 12-5 efter et kvarter, men BSV åd sig ind i opgøret og skabte afstand i det sidste kvarter af kampen.

Nikolai Læsø bragte Århus foran 2-0 med sine to mål, og Sebastian Henneberg fulgte op og bragte Århus foran 3-0 efter tre minutter.

Henneberg var der igen med en scoring til 4-0, før hjemmeholdet kom på tavlen ved Nikolaj Øris.

Der stod 7-1 til Århus efter syv minutter, og gæsterne tog fuldstændigt fusen på BSV, som straks tog en timeout.

Efter et kvarter var BSV nede med hele 5-12 efter stormløbet fra Århus, men hjemmeholdet fik rystet starten af sig, og BSV formåede at hale ind.

Pausestillingen lød således på 19-16 til gæsterne, og anden halvleg var derfor en helt åben affære.

Fem minutter efter pausen havde Nikolaj Øris udlignet til 20-20, og så fulgtes holdene ad til 25-25 midtvejs i halvlegen, og gassen var gået af gæsterne.

Michael V. Knudsen scorede fra stregen, og Sebastian Skube brød igennem og hamrede bolden i mål, og så var BSV foran 27-25.

Med ti minutter igen lød føringen på 27-26, og der var lagt op til en tæt afslutning, men Nikolaj Øris scorede for BSV, mens Besard Hakaj misbrugte for Århus, som også fejlede i et kontraløb bagud 26-28.

Aarhusianerne kunne ikke holde fast i slutminutterne efter den vilde indledning på kampen, og det hele endte med en sejr på tre mål til hjemmeholdet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce