Annonce
Assens

Brygmesterens gode råd: Sådan går du fra hobby til levebrød

Brylle Bryghus brygger med egne ord "gode hverdagsøl". Blandt andet Amber lager, en ravfarvet øl med mild bitterhed, og Session pale ale, en frisk øl med en alkoholprocent på 4,5. Foto: Signe Andersen
Annonce

Brylle: Drømmen om at etablere eget bryghus har været længe undervejs for Brian og Marie Krusell Howitz, blandt andet fordi de to iværksættere har insisteret på at undgå at låne mange penge til foretagendet.

Siden de flyttede til Brylle i 2009, har Brian Krusell Howitz så småt arbejdet på at klargøre garagen til bryggeri, og samtidig har ægtefællerne løbende lagt penge til side.

Det lange aftræk har sikret, at der hele tiden har været hånd i hanke med projektet, fortæller parret. Men der er også andre ting, man kan overveje, hvis man selv drømmer om at gøre et levebrød ud af sin hobby.

Her giver Brian Krusell Howitz tre råd til kommende iværksættere.

1 Noget du brænder for

- Man skal være sikker på, at det er noget, man brænder for, inden man kaster sig ud i det. Det skal være noget, man kan se sig selv lave hver dag.

2 Grundig analyse

- Det er vigtigt at være grundig, når man analyserer både sin egen og den kommende virksomheds økonomi. 

- Kan det bære? Kan man tåle at gå ned i årsindkomst? Hvorhenne ligger bristepunktet for, om det kan gå eller ikke kan gå? Det er vigtigt at have styr på.

3 Opbakning fra familien

- Det kommer til at kræve meget tid, når man starter virksomhed, i hvert fald for de fleste, så der skal være fuld opbakning fra familien. 

- Derudover er det også en stor hjælp, at man har nogle kammerater, der er klar til at give en hånd med, når man har brug for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce