Annonce
Sport

Bruun advarer mod norsk stjerne: Hun er verdens bedste

Sebastien Bozon/Ritzau Scanpix
Danskerne har stor respekt for Norges playmaker Stine Oftedal før søndagens nordiske VM-brag.

Det er et norsk mandskab svækket af adskillige prominente afbud, som det danske kvindelandshold står overfor i søndagens mellemrundekamp ved VM.

Men holdets måske stærkeste kort, Stine Oftedal, er med i Japan og i topform. Det er først og fremmest hende, danskerne skal have styr på, hvis håbet om en sejr skal være realistisk.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kalder Györ-spilleren for verdens bedste håndboldspiller lige nu.

- Det synes jeg, at hun er. Hun ligger også og styrer verdens bedste klubhold med hård hånd. Det er et klubhold, der har mange store stjerner.

- Hun er en autoritet, både i sin måde at lede på og i sin måde at spille på. Hun er god til at sætte de andre og sig selv i scene, og det er bare farligt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den 28-årige playmaker er 168 centimeter høj og altså ikke noget fyrtårn i bagkæden.

Til gengæld er hendes evne til at sætte angreb op og gøre sine medspillere gode ubestridelig.

En af dem, der nyder godt af det til daglig, er danske Anne Mette Hansen, der er klubkammerat med Oftedal i Györ.

- Hun er en sindssygt dygtig håndboldspiller og en af de bedste i verden til at føre bolden op ad banen.

- Hun har speed og en fantastisk evne til at dirigere kontraspillet. Hun er virkelig god til vurdere, hvornår hun skal skyde selv eller aflevere til backerne. Det handler om at få hende bremset, siger Anne Mette Hansen.

Og hvordan bremser man så en spiller, der blev kåret til bedste playmaker ved EM sidste år og bedste spiller ved VM i 2017?

- Det kan man jo ikke, men man skal være bevidst om, at hun kommer til at være afgørende i mange af spillets faser, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Hun kommer til at lave pres til de andre og har næstsidste hånd på det meste. Hun er bare en vigtig figur for dem, og derudover er hun godt skydende.

- Især hendes stående skud er utrolig giftige, lyder det fra den danske landstræner.

Kampen mellem Danmark og Norge begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce