Annonce
Nordfyn

Brunt vand skyldes ikke rusten skulptur

Selvom vandet i bassinet løbende bliver udskiftet, er det ikke klart vand, man mødes af. Det skyldes, at det er genbrugsvand fra havnen, lyder det fra Teknik og Service. Foto: Jonas Andersen
Med ansigtsløftningen ved Bogense havne- og marinaområde er der også blevet åbnet op omkring vandbassinet. Det grumsede vand skyldes dog ikke den rustne skulptur, lyder det fra Teknik og Service.

Bogense: Mellem Vestergade og Strandvej i Bogense finder man et brunt og grumset bassin med en skulptur, der udgør et springvand.

Området er i gang med en overhaling i tråd med resten af havne- og marinaområdet, som skal skabe en mere indbydende forbindelse mellem byen og havnen.

I og med den grumsede farve for nogle kan virke lidt skæmmende i den ellers så rekreative afdeling af havneområdet, så er der en helt naturlig årsag til det, lyder fra faglig koordinator i Teknik og Service i Nordfyns Kommune, Keld Olsen.

- Det brune vand skyldes, at vi bruger genbrugsvand. Vi bruger ikke rent drikkevand, fordi der er så stor en fordampning på, at der skal rigtige mange kubikmeter vand til. Så det er vand fra kanalen, vi bruger, siger Keld Olsen.

Keld Olsen mener derfor heller ikke, at man kan skyde skylden på det gamle kunstværk af kunstneren Otto Frandsen, som blev sat op i 1976.

- Selve skulpturen fremstår rusten, men det er ikke det, der smitter. Det er simpelthen fordi, der er så stor en overflade på. Når det så er genbrugsvand, og det er varmt her om sommeren, og algerne kommer frem, så vil det typisk være brunt. Derfor skifter vi det også en gang i mellem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce