Annonce
Erhverv

Brugte droner og robotter i kampen mod mågerne

Når robotten fra Sky Level sprøjter rapsolie ud over mågernes reder, kan æggene ikke udvikles. Arkivfoto: Kim Rune
  • Billederne gik landet rundt, da Sky Level tidligere på året brugte ny teknologi i kampen mod mågekoloni i Odense.

Rapsolie, robotter og droneteknologi. En kombination af ny teknologi og gammel viden gjorde for alvor folkene fra Sky Level landskendte, da de tidligere på året fik en anderledes opgave af boligselskabet Civica.

En plagsom mågekoloni havde i lang tid generet beboerne i nogle af selskabets ejendomme, og selv om der stadig er måger i byen, så fik fuglene en ny fjende.

Hidtil havde det været en bekostelig affære at fjerne duernes reder fra bygningerne. Enten fordi der skulle bygges stilladser, lejes lifte eller laves dyre afskærmninger, for at få en mand op på toppen af etagebyggerierne.

Så billederne gik landet rundt, da aviser og tv kunne berette om, hvordan Odense-firmaet Sky Level havde taget en helt ny og utraditionel metode i brug for at holde mågekolonien i ave.

Fra luften blev en drone brugt til at lokalisere mågernes reder, og derefter blev en lille robot sat ind i kampen. Forsynet med en dyse og en lille tank med rapsolie kørte den med sine larvefødder rundt på husenes tage og sprøjtede olie ud over æggene.

Læs mere her: Dræberrobotten strinter på mågerne

Hos Naturstyrelsen har det længe været kendt, at æg ikke udvikler sig, hvis de bliver smurt ind i olie. Og den viden kombineret med en god ide, teknisk snilde og en drone med et kamera er blevet mågernes nye fjende nummer et.

Udviklede selv robotten

- Kombinationen af droner og angrebslystne måger er ikke nogen god cocktail. Derfor udviklede vi robotten, siger Anders Olsen, der er en af de tre stiftere af Sky Level.

Jagten på de plagsomme måger har været med til at skaffe Sky Level en fast indtægt. En vigtig milepæl for et ungt firma.

- Men indtil videre har den største del af omsætningen ligget i at rådgive og hjælpe andre i gang. Derfor er det nødvendigt, at man hele tiden udvikler sig. For når alle kan købe en drone - hvorfor skal de så betale for os, siger Anders Olsen og fortsætter:

- Derfor siger vi heller ikke nej til en opgave, fordi vi ikke har prøvet det før. Det gjorde vi ikke med mågerne og det gjorde vi heller ikke med de 360 graders optagelser af Odense set fra oven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce