Annonce
Middelfart

Brugt men godt: Middelfart Boldklub sender fodboldtøj til Ghana

Middelfart Boldklubs anfører, Casper Johansen, med én af de trøjer, der snart vil kunne ses på en fodboldbane et sted i Ghana. Foto: Middelfart Boldklub

- Lige nu drejer det sig for os i Middelfart Boldklub udelukkende om at forsøge at rykke op i Nordicbet-Ligaen, men det kunne da selvfølgelig være rigtigt sjovt en dag at besøge Ghana for ved selvsyn at se, hvilken forskel vi med vores lille bidrag har været med til at gøre for gadebørnene i Accra, siger anfører Casper Johansen.

Middelfart: Middelfart Boldklub fik ved sæsonstart nyt spille- og træningstøj fra Puma, og i samarbejde med Sivebæk Sports Management er de nu pensionerede spilledragter doneret til The Richard Møller Nielsen Foundation, der bestyres af dennes søn, der i dag er chefscout for mægtige Manchester United.

Det er måske de færreste, der ved det, men Richard Møller Nielsen har ikke kun influeret dansk fodbold, han gør det således stadig efter sin død i Ghana for gadebørn, der elsker at spille fodbold. Det er Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, der nu står i spidsen for at videreføre det hjælpearbejde, de to i sin tid startede i den tidligere danske kolonis hovedstad, Accra.

Annonce

Sundhedstjek

- Det går ud på at træne unge drenge, der bor på gaden. Ud over at lære drengene at spille fodbold sørger projektet også for et sundhedstjek til dem, hvor en sygeplejerske tjekker deres helbred og sørger for, at de får noget at spise. Når der er fodbold på programmet, kan man nemlig altid være sikker på, at børnene dukker op, siger Tommy Møller Nielsen i en pressemeddelelse.

- Lige nu drejer det sig for os i Middelfart Boldklub udelukkende om at forsøge at rykke op i Nordicbet-Ligaen, men det kunne da selvfølgelig være rigtigt sjovt en dag at besøge Ghana for ved selvsyn at se, hvilken forskel vi med vores lille bidrag har været med til at gøre for gadebørnene i Accra, udtaler Casper Johansen, der er anfører for Middelfart Boldklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce