Annonce
Middelfart

Brugsrøverier var voldsom oplevelse: Unge ansatte fik psykologhjælp med det samme

En 19-årig kvindelig ansat blev mandag aften truet til at udlevere kontanterne i kassen og pengeskabet hos Daglibrugsen i Asperup. Coop var fremme med krisehjælp minde end en time senere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Det var en voldsom oplevelse for de unge ansatte, som stod bag disken under mandagens to knivrøverier i Asperup og Brenderup.

Nordvestfyn: Det siger næsten sig selv, at det var en voldsom oplevelse for de unge ansatte, som befandt sig i butikkerne under de to knivrøverier mandag aften i Daglig'brugserne i Asperup og Brenderup. Det resulterede også begge steder i lynhurtig udrykning af Coops kriseberedskab, som var til stede med psykologer i løbet af kort tid.

Hos Daglig'brugsen i Brenderup var den 20-årige lukkeansvarlige ved at køre varer ind lidt før klokken 20, da hun så to maskerede unge mænd med knive komme løbende hen over parkeringspladsen mod butikken. Hun skyndte sig ind i butikkens mødelokale for at kalde på uddeler Claus Mollerup, som netop havde siddet til møde med to bestyrelsesmedlemmer. Da den ansatte og uddeleren kom ud i butikken igen, havde de to unge mænd allerede nået at true den anden 17-årige ansatte til at udlevere kassebeholdningen på knap 6.000 kroner.

- Det gik lynende hurtigt, de har vel været i butikken i 30 sekunder, fortæller Claus Mollerup.

- Selvfølgelig var de rystede, de to unge, derfor er jeg også glad for, hvor professionelt Coops krisekorps arbejder. Og når nu det skulle være, så skal de unge roses for at have fulgt alle instrukser og straks udlevere pengene og lade være med at løbe efter røverne. Samtidig må vi glæde os over, at røverne aldrig var helt tæt på de ansatte med deres knive men nærmere brugte dem til at pege med, siger Claus Mollerup.

Så vidt han ved, er det første gang nogensinde, brugsen har været udsat for røveri.

- Vi har haft kassedyk og udenlandske grupper, som er kommet og har stjålet spiritus men aldrig røverier, siger Claus Mollerup, der lover ekstra mandskab på vagterne, de næste gange, de to røveriramte er på arbejde.

- Og de bestemmer selvfølgelig helt selv, hvornår de føler sig klar til at tage en vagt, siger Claus Mollerup.

Uddeler Claus Mollerup roser de unge ansatte i Dagli'brugsen i Brenderup for at følge alle instrukser og straks udlevere butikkens kontanter til de to knivbevæbnede røvere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Tredje gang på tre år

Mandagens røveri var det tredje i Dagli'brugsen i Asperup på tre år. Det bekymrer uddeler Mads Vinther, der også står i spidsen for Superbrugsen i Nørre Aaby.

- De unge ansatte er rystede, og selvom de får hurtig og professionel psykologhjælp, er de mærket i lang tid efter, fortæller Mads Vinther.

Han vil nu tage en snak med brugsens bestyrelsen og Coops sikkerhedsfolk for at undersøge, hvad man kan gøre for at sætte en stopper for røverierne i den lille landsbybrugs.

- Noget skal der gøres, og jeg håber at Coops eksperter har nogle gode idéer til hvordan, vi kan skabe større tryghed hos vores personale, siger Mads Vinther, der ikke kender til røverier i sin mere centralt beliggende Superbrugs i Nørre Aaby.

- Beliggenheden i et mindre trafikeret område som Asperup, lokker nok nogle, men på den anden side, så vi også mandag den nye Meny ved banegården i Fredericia blive røvet, så beliggenheden er ikke hele forklaringen, siger Mads Vinther.

De to unge, maskerede røvere kom ind i Dagli'brugsen i Asperup klokken cirka 17.45 og truede først den 19-årige lukkeansvarlige kvinde med en lang køkkenkniv til først at udlevere kassebeholdningen og bagefter kontanterne i pengeskabet, i alt godt 5.000 kroner. Foruden den 19-årige var to ungarbejdere på vagt under røveriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce