Annonce
Middelfart

Brugs går foran for at sikre kunder mod corona-smitte: - Men det er lidt træls, at folk stadig vælger at komme hele familien

Birte Bramsen er souschef i Dagli'Brugsen i Brenderup. Foto: Louise Koustrup
Butikken i Brenderup har valgt at sætte flere tiltag i gang for at sikre kunderne mod corona-smitte, men kommer også med en appel: handl helst alene, og kom først når din pakke ligger klar.
Annonce

Brenderup: I oktober vandt Dagli'Brugsen i Brenderup prisen som Årets Coronafighter ved Melfar Postens Byens Bedste-awardshow.

I foråret, hvor nedlukningen kom, var butikken nemlig hurtig til at omstille sig. Der blev sendt støtte i retning af de mindre lokale butikker, og der blev hurtigt fundet sprit frem og etableret gratis varelevering.

Og nu, hvor landet fortsat er under strenge restriktioner, er Dagli'Brugsen igen med til at gå forrest. Blandt andet ved at etablere en stor mur af plexiglas mellem kasserne, så kunderne i kø ikke mænger sig for meget med hinanden.

- Jeg synes, vi oplever, at folk passer godt på hinanden, men igen, vi er nødt til at passe endnu bedre på. Selvom man synes, man står ryg mod ryg i kasselinjen, så er man jo for tæt, siger souschef Birte Bramsen og forklarer, at muren er sat op på forretningens eget initiativ og ikke som et forslag fra Coop.

Annonce

Folk er trætte

Hun fortæller desuden, at brugsen lige nu har lige så mange kunder som normalt og at corona-nedlukningen i hvert fald ikke går ud over indtjeningen.

- Vi er stadig i vækst, og det går rigtig godt. Men det, der er lidt træls, er, at folk stadig vælger at komme hele familien. At man ikke overholder det med, at man for så vidt muligt skal vælge at komme én, siger Birte Bramsen og henviser til, at anbefalingen fra myndighederne lige nu er, at man handler alene.

Sådan ser muren, som butikken har fået sat op, ud. Samtidig er der indført ensretning ved kasserne. Foto: Dagli'Brugsen Brenderup

- Vi står ikke og siger, man ikke må komme flere, men det er jo det, der bliver lagt op til, fortsætter hun og slår fast, at hun godt kan forstå, at man kommer flere, hvis man for eksempel er alene med små børn eller har behov for hjælp til indkøbene.

Samtidig har Birte Bramsen indtryk af, at mange føler, det er svært leve med restriktionerne, nu hvor pandemien har stået på så længe.

- Man kan godt mærke, at folk er ved at være trætte af det. Selv de mest positive mennesker kommer og siger "bare det snart var slut". Men vi må bare stå ved og stå sammen. Og det, synes jeg, folk er gode til, siger hun.

Annonce

Får mange pakker

Udover at der generelt er godt gang i butikken i Brenderup, er der især travlt ved pakkeudleveringen.

Derfor har Dagli'Brugsen også valgt at lade køen til pakkerne gå ned langs chipsene i stedet for på tværs af butikken.

- Vi har enormt mange pakker igen. Folk kan jo ikke komme ud at handle. Hvis man har brug for nogle ting, får man det sendt, siger Birte Bramsen og fortsætter:

- Og der går mange timer hver dag med at få det arrangeret og lagt på hylderne og sat de sidste fire cifre på.

Derfor vil hun gerne appellere til, at de, der skal hente pakker, først kommer, når de har fået en bekræftelse på, at pakken er landet i butikken - og har de fire cifre klar.

- For den enkelte person er det jo en lille ting. Men der kommer mange hver dag og siger "prøv lige at tjekke, om den (pakken, red.) er der", siger Birte Bramsen.

Hos Dagli'Brugsen i Brenderup er der stadig stolthed at spore over, at butikken i efteråret løb med fighter-prisen.

- Men om vi havde vundet eller ej, havde vi helt sikkert gjort de samme tiltag. Vi skal nødig være arnested for, at folk bliver smittet, så vi gør alt, hvad vi kan, siger Birte Bramsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce