Annonce
Odense

Brugerne bliver væk fra nybygget hellested til 350.000 kroner: - Det bliver snart bedre, lover rådmand

Hellestedet i Bolbro har nu eksisteret i lidt over et år, men ligger ofte ubenyttet hen. Det ændrer sig, mener rådmanden, når den nye varmestue tæt på står klar. Foto: Ulrik Sass
Et nyt hellested til 350.000 kroner i Bolbro ligger ofte ubenyttet hen. Folk opholder sig, hvor de plejer. Men det skal nok blive bedre, når et nyt værested står færdigt, siger rådmand.

Bolbro: Det blev indviet i august 2020 af hele to rådmænd. Men her et år efter det nye hellested for socialt udsatte i Bolbro officielt åbnede, står det stadig ofte tomt. Brugerne bliver simpelthen væk, fordi de foretrækker andre steder i området.

Hellestedet har kostet 350.000 kroner, og rådmand Brian Dybro (SF) er ærgerlig, men ikke overrasket over, at hellestedet ikke bliver brugt mere.

Man kan jo ikke bestemme, at folk skal bruge det, og derfor kan vi heller ikke bestemme, at folk nu skal gå derhen. Det skal folk også selv kunne se en mening med, og det må komme stille og roligt.

Rådmand Brian Dybro (SF)

- Vi ved, at det tager tid, før brugerne tager hellestedet til sig. Og jeg er overbevist om, at det vil ændre sig, når den nye varmestue, som kommer til at ligge tæt på, bliver færdig, siger han.

Annonce

- Når nogen begynder at bruge hellestedet, fordi det ligger tæt på et værested, vil det også tiltrække andre, som i dag ikke bruger det. Man kan jo ikke bestemme, at folk skal bruge det, og derfor kan vi heller ikke bestemme, at folk nu skal gå derhen. Det skal folk også selv kunne se en mening med, og det må komme stille og roligt.

Varmestue og hellested

Odense Byråd besluttede i marts 2017 at sætte 3,3 mio. kroner af til etablering af et hellested og en varmestue i Bolbro som en del af områdets fornyelse. 

Kommunen betaler selv to tredjedele, mens Transport- og Boligministeriet betaler den sidste trejdedel. Hellestedet har kostet omkring 350.000 kroner, og de resterende næsten 3 mio. kroner skal bruges på varmestuen. Efter aftalen med Transport- og Boligministeriet skal millionerne senest anvendes i 2021.

En ny varmestue kommer dog efter planen til at koste 9,6 mio. kroner, og det resterende beløb besluttede S, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre at afsætte i budgettet for 2021 plus penge til driften.

Politikken i Odense Kommune er ellers normalt at inddrage brugerne og lytte til deres ønsker, men når det ikke er sket her, skyldes det, at der også er andre aktører at tage hensyn til:

- Det er altid en udfordring mellem at tage hensyn til omgivelserne og så hvor brugerne gerne vil opholde sig, og hvad der er af fysiske muligheder. Og det her område er blevet udpeget som det bedste sted. Og jeg er overbevist om, at det kommer til at forandre situationen, når varmestuen kommer til at ligge lige ved siden af, siger Brian Dybro.

Varmestue forsinket

Efter Stiftstidendes oplysninger bliver opførelsen af varmestuen forsinket, så den tidligst står færdig i 2022. Det skyldes den generelt store efterspørgsel på håndværkere, som gør det svært at få projektet sat i gang, samt stigende priser.

By- og Kulturudvalget har varmestuen på dagsordenen tirsdag på et lukket punkt.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB: Naturligt at Eriksen genoptræner hos os - vi er så tæt forbundet

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Sydfyn

Ung mand kørte vanvidskørsel gennem Vejstrup og Skårup: Nu efterlyser politiet vidner til den vilde biljagt

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Assens For abonnenter

Pia får helt nye opgaver i Byrådet: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget jeg ikke skal lave

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Annonce