Annonce
Indland

Bruger oceaner af vand: Fynske golfbaner lider i sommervarmen

Fynske golfklubber bruger i litervis af vand på banerne for at græsset ikke skal blive gult i sommervejret. Og det koster både klubberne og miljøet. ARKIVFOTO: Lasse Hansen

På grund af det varme vejr bruger flere fynske golfbaner op til syv gange så meget vand, som de plejer, når banerne skal plejes. Hos Odense Eventyrgolf bruger man drikkevand fra vandværket til at holde græsset pænt.

Det gør ondt på både golfbanernes budgetter og på miljøet i disse uger, hvor solen skinner helt uden selskab af regnbyger. For selvom det er et glimrende vejr at spille golf i, så sukker græsarealerne efter vand.

Og det koster, fortæller direktører og greenkeepers fra flere fynske golfbaner.

En af dem er direktør Finn Gramvad fra H.C. Andersen Golf i Bogense.

- Vi har meget store problemer med at få vand nok til banerne. Vi har en vis kvote, som vi må bruge om året, og vi har allerede brugt 20 procent mere, end vi plejer på det her tidspunkt. Vi håber stadig, at vi kan holde os under budgettet, men det er meget svært lige nu. Vi kigger meget op og håber, at vejret snart skifter, fortæller han.

H.C. Andersen Golf bruger vand fra egen boring, der kommer direkte op fra undergrunden.

Anderledes ser det ud hos Odense Eventyrgolf, der bruger drikkevand fra det lokale vandværk.

- Det er meget dyrt. Vi har brugt næsten syv gange mere vand, end vi plejer. Vi bruger omkring 200 kubikmeter om dagen, og vi har tilladelse til at bruge mellem 12.000-14.000 kubikmeter om året. Så det er jo helt vildt. Men vi kan ikke rigtig lade være med at vande, fortæller chefgreenkeeper Bendy Sørensen.

Annonce

Det er meget dyrt. Vi har brugt næsten syv gange mere vand, end vi plejer. Vi bruger omkring 200 kubikmeter om dagen, og vi har tilladelse til at bruge mellem 12.000-14.000 kubikmeter om året. Så det er jo helt vildt.

Chefgreenkeeper Bendy Sørensen, Odense Eventyrgolf

Vand fra søerne

Hos Danmarks dyrest anlagte golfbane, Great Northern i Kerteminde, bliver der også vandet i stor stil.

- Vi har brugt omkring fem gange så meget vand, som vi plejer i forhold til årstiden, og det er selvfølgelig rigtig meget. Men vi har heldigvis vand til tre måneders tørkeperiode, fortæller greenkeeper Rune Carlslund.

Great Northern bruger genanvendt regnvand fra de omkringliggende søer.

Langesø Golf bruger også regnvand fra et reservoir. Men direktør Hans Berner er ikke bekymret over de sidste tre ugers tørvejr.

- Det, man generelt kan sige, er, at ja, banerne er meget tørre og gullige, og ja, vi vander meget, men så er det heller ikke værre. Jorden var faktisk gennemvædet fra det tidlige og våde forår, og vi har heldigvis gødet tidligt i år, så jorden har haft en slags madpakke med. Og så melder vejrudsigten om regnbyger om ganske kort tid, så det skal nok gå, lyder det fra Hans Berner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce