Annonce
Indland

Brudepar og gæster måtte vente: Præsten var fanget i kø på Fynske Motorvej

Annja og Hans-Christian, nu begge Svendgaard Sønnichsen, måtte lørdag vente på at sige ja til hinanden i kirken i Rinkenæs Sogn. Præstens vogn var nemlig gået i stå på Fynske Motorvej, hvor der var kø efter et uheld. Foto: Privatfoto

Et jysk brudepar og dets gæster måtte i weekenden vente 20 minutter på en fynsk præst, der sad fast i en motorvejskø nær Aarup. Brudgommen tog det dog med sindsro, da han som vognmand kender alt til trængslen og uheldene på E20.

- Jeg troede først, det var en joke. Ja ja, den er god med jer, sagde jeg, fortæller nygifte Hans-Christian Svendgaard Sønnichsen fra Søgaard syd for Aabenraa.

Men kirketjenerens besked om, at præsten sad fast i en kø efter et uheld på Fynske Motorvej, var ikke for sjov. Og vielsen, der skulle være startet klokken 14 i lørdags i Rinkenæs Korskirke nær Gråsten, måtte vente, indtil præsten Signe Toft fra Odense var fremme 20 minutter senere.

- Jeg er et ret positivt menneske, så det betød ikke så meget for mig. Men det var da selvfølgelig træls og lidt frustrerende, når alle var klar, og man så manglede præsten, siger Hans-Christian Svendgaard Sønnichsen.

Der var planlagte overraskelser, der måtte rykkes. For eksempel en espalier af lastbiler.

- Så det gav da lige lidt drama, siger den 29-årige Hans-Christian Svendgaard Sønnichsen, der sammen med en kompagnon har vognmandsforretningen Sejer & Sønnichsen. Firmaets lastbiler kører dagligt på motorvejen på tværs af Fyn, og problemerne med trængsel og uheld er derfor velkendt.

- Motorvejen er utroligt sårbar. Der skal bare ét uheld til, så er der lange køer. Det er helt tåbeligt, den kun er tosporet, siger vognmanden, der ikke bebrejder præsten:

- Hun er jo sød, og brylluppet gik, som det skulle. Hun var noget led ved det, da hun kom. Men hun kunne jo ikke gøre for det.

Drillet af gæsterne

Mens brudgommen ventede i kirken sammen med gæsterne, fik bruden at vide, at hun først skulle dukke op 10-15 minutter senere end planlagt.

I forberedelserne til brylluppet havde præsten gjort det klart, at det var dårlig stil, hvis bruden kom for sent. Det gjorde man ikke mere, blev brudeparret formanet, fortæller 30-årige Annja Svendgaard Sønnichsen, der arbejder som fysioterapeut.

Hvad tænkte du, da du fik at vide, at præsten var forsinket?

- Jeg tænkte: Karma is a bitch, siger hun grinende.

Den vordende brud havde inden brylluppet viderebragt præstens formaninger om rettidighed til de fleste gæster. Og gæsterne kunne da heller ikke modstå fristelsen til at give præsten et par kommentarer med på vejen, da de forlod kirken efter vielsen.

- Hun var lidt stresset, men det gik fint. Det har nok været lidt pinligt for hende, men hun kunne selvfølgelig ikke gøre for det, siger Annja Svendgaard Sønnichsen om præsten, der vard i færd med at klæde om i bilen, da bruden ankom til kirken.

Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Det var lidt irriterende. Men det var sådan set fint nok, for vi havde temmelig mange gæster, der holdt i den samme kø.

Imens måtte Hans-Christian vente i kirken. Og selv om han efter eget udsagn tog det roligt, fordi han er vant til og kender trafikken på Fyn, har det nok alligevel påvirket ham, mener hustruen.

- Jeg tror, det gav lidt sved på panden for ham.


Præst Signe Tofts postkort til Tre Spor Nu-kampagnen.
Annonce

- De tog det pænt

Lørdagens ufrivillige hovedperson, præsten Signe Toft, gjorde selv opmærksom på den uheldige oplevelse på www.trespor.nu, hvor hun udfyldte et postkort til politikerne som del af kampagnen Tre Spor Nu. Heldigvis endte det med, at brud og brudgom gav hinanden deres 'ja'.

- Det var en fin vielse, og de tog det pænt. De grinede lidt af det - og der kom et par kommentarer, fortæller præsten, der måtte høre for forsinkelsen fra både gæster og brud:

- Det første, bruden sagde til mig, var: Du sagde, at jeg ikke måtte komme for sent!, siger Signe Toft med et grin.

Præsten fortæller, at hun indimellem oplever kø, men sjældent meget, fordi hun mest arbejder i weekenderne og ikke kører i myldretiden. Hun kører desuden altid hjemmefra i god tid - i lørdags burde hun have været der tre kvarter før vielsens start.

Hvordan var det at sidde i køen og vide, at der var et bryllup, som skulle til at starte?

- Det var meget frustrerende. Jeg var virkelig presset over det. Det er ikke særligt rart at vide, at der sidder så mange og venter på én, siger Signe Toft, der er præst ved Gråsten Slotskirke, men vikarierede ved brylluppet i Rinkenæs Korskirke.

Der skete i 2015 og 2016 knap 260 uheld på Fynske Motorvej om året. Der findes ingen tal for, hvor mange bryllupper der er blevet udsat.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Odense For abonnenter

Social- og sundhedshjælperen Ole sprang fra: - Det er træls at være vikar i Odense Kommune

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

OB For abonnenter

Kommentar: Forhåbentlig husker alle fans EM-euforien - og er med til at skabe ægte fodboldfeber på søndag

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Middelfart

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Assens

Nationalt mindesmærke for massakre på Utøya indviet i Gadsbølle: - Det kunne være sket her

Odense For abonnenter

Forældreløse Orla ville gøre modstand mod tyskerne: Det kostede ham livet

Middelfart

Se billederne: Historiske sejlskibe sluttede kapsejladsen af i Middelfart

Annonce