Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brudekjoler hitter: Københavnerne kommer til Faaborg for at prøve Krøyers Brudekjoler

I København er der ofte tradition for, at brudene tager en hel flok af veninder, søskende og øvrig familie med, når der skal prøves brudekjoler. - I København har nogle tradition for, at det er meget "amerikaniseret", hvor bruden har pakker med til brudepigerne, og der er lavet skilte med "yes" og "no" til, når bruden prøver kjoler. Her på Fyn oplever jeg, at det ofte er en mere intim oplevelse med måske bare en mor og en søster, siger Etena Krøyer. Foto: Maria Retoft Pedersen
I december slog Etena Krøyer dørene op til Krøyers Brudekjolers showroom i Faaborg. Hun er mere end begejstret for flytningen fra København, som har givet hende et mere roligt privatliv. Og forretningen er der stadig fuld fart på.

Faaborg: - Det går over al forventning. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre.

Sådan lyder det fra Etena Krøyer, Nakkebølle, der i december 2021 åbnede showroom for Krøyers Brudekjoler i Østergade i Faaborg. Forretningen flyttede hun fra København for at få privatlivet til at hænge bedre sammen, efter hun og familien allerede for tre år siden byttede storbylivet ud med fred, ro og åbne vidder i det sydfynske.

- Jeg sover bedre om natten. Og i min egen seng, det er fantastisk. Og mine børn har bemærket, at nu er jeg rent faktisk til stede i sofaen om aftenen, siger hun.

Annonce

Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før.

Etena Krøyer

Og ikke nok med, at privatlivet fungerer bedre. Forretningen trives også i bedste velgående, for kunderne er fulgt med til Sydfyn.

- 50 procent af mine kunder kommer kørende fra København. Jeg lever højt på, at jeg havde et veletableret navn, inden jeg flyttede forretningen. Jeg havde håbet på, at det ville være sådan, og det har heldigvis vist sig at holde, siger Etena Krøyer, som også har fået mange kunder fra det fynske.

En brudekjoleprøvning varer som udgangspunkt to timer, og har man tilskuere med, kan de sidde på første parket her i den grønne sofa. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Jeg har haft travlt over forventning, og jeg tror, jeg med tiden kommer til at tage en del flere fynboer ind, når de opdager, at jeg er her. Her er der slet ikke den samme konkurrence som i København. Flere siger, at de er glade for, at de ikke skal køre til Jylland. Det har ikke været muligt at få den her slags på Sydfyn før, siger hun.

De nye i byen

I denne serie besøger vi en række af de forretningsdrivende, som har åbnet forretning i Faaborg og omegn i løbet af det seneste år.

Dette er det første afsnit i serien.

Hun knoklede selv i halvanden måneds tid med at få sat butikslokalerne i stand i efteråret, samtidig med at hun holdt gang i forretningen i København.

- De faste udgifter forbundet med at drive en butik her er nogle helt andre end i København, så det giver også lidt ro, at jeg ikke skal tjene en mindre formue for at få økonomien til at løbe rundt, siger hun.

Etena Krøyer har tre konfirmandkollektioner at vælge imellem hos Krøyers Brudekjoler. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hun forventer dog ikke, at forretningen nedskaleres.

- Faktisk tænker jeg mere på, hvor travlt jeg får. Men jeg tager det, som det kommer, siger hun.

Kigger ind ad vinduerne

Etena Krøyer tager på store messer og håndplukker de designerkjoler, hun gerne vil sælge i butikken. De vordende brude kan bestille tid til prøvning i butikken, hvor der bliver sat god tid af til den enkelte.

- Jeg ved, at andre butikker tager penge for prøvninger. Det gør jeg ikke. Jeg vil gerne yde den service. Jeg synes, at den gode oplevelse er rigtig vigtig, siger hun og fortæller, at forbipasserende af og til tager opstilling uden for vinduerne og kigger ind, når en vordende brud viser de store skrud frem for dem, der er med til prøvningerne.

Man skal bestille tid til at prøve kjolerne hos Krøyers Brudekjoler. Hvis ikke man kan finde en tid, der passer, er man velkommen til at ringe og høre om mulighederne. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Nogle af brudene synes, det er lidt svært at være i, at der står nogle udenfor og kigger på, mens andre vinker og synes, det er sjovt, griner hun.

- Det er dejligt, at butikken er blevet så godt modtaget i byen, og jeg får virkelig meget ros for den.

Hun har netop taget imod nye kollektioner både inden for brude- og konfirmationskjoler. På en typisk uge har hun otte brudekjoleprøvninger og en håndfuld konfirmander inde i forretningen.

Det er noget af en forvandling, der er sket med lokalerne i Østergade, som tidligere har rummet bl.a. Vero Moda og Normals sommerbutik. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi er lidt udfordret af, at vi skulle have været på stor bryllupsmesse i januar, som er udskudt på grund af corona. Det er der, vi møder essensen af alle dem, der skal giftes det kommende år. Og vi har leveringstider på fire måneder på en brudekjole, så nu må vi bare se, om vi kan fange dem på anden vis, siger hun.

Annonce

Samarbejder og egen skrædder

Fremadrettet håber hun at kunne indgå i samarbejder med nogle af de andre handelsdrivende i byen.

- Det kunne fx. være smykkeforhandlere, skoforhandlere og undertøjsforhandlere. Det kommer hen ad vejen. Jeg skal også lige danne mig et indtryk af, om sortimentet skal tilrettes, siger hun.

Håbet er også, at hun med tiden kan indgå et samarbejde med en lokal skrædder, som kan tilrette kjolerne for brudene.

- Det havde jeg i en periode i København, og det fungerede rigtig godt.

Etena Krøyer har drevet Krøyers Brudekjoler siden 2015.

Etena Krøyer har været selvstændig med brudekjoleforretningen siden 2015. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Fra containersalg til udlejning: Titan vendte virksomheden om og nærmer sig nu milliarden

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Se billederne: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Odense For abonnenter

Indespærring, sult, menneskehandel, voldtægt, omskæring: Uhyrlige sigtelser mod far til to børn fra Odense

Kerteminde

'Mirakuløst' fandt Michael en løsning til sit spisested: Nu går han nærmest fuld tid ind i politik

Annonce