Annonce
Indland

Brudekjole med dronning Ingrids kniplinger

Fredensborg gæster på vejFOTO: HANS ØSTERGAARD

Kronprinsesse Mary havde til sin brudekjole valgt en hvid duchesse, der skinner som perlemor.

Brudekjolen er syet af lange paneler, som åbner sig 10 cm fra livet syet på en sådan måde, at man mellem panelerne kan se kniplingerne, som er omkring 100 år gamle og ligesom sløret stammer fra nonnerne i Connaught i Irland.

Ærmerne kalder designeren Uffe Frank for Kala-ærmer, fordi de folder sig om armen som blomsten Kala.

Irske kniplinger

Brudesløret af irske kniplinger var sammen med to kniplingsborder, et lommetørklæde og en vifte, der var en gave til dronning Ingrids mor, kronprinsesse Margaret af Sverige, som brugte sløret og kniplingerne ved sit bryllup i St. Georges Chapel i Windsor i 1905.

Siden bar dronning Ingrid sløret ved sit bryllup med kronprins Frederik i 1935. Ud over dronning Margrethe, hendes to søstre, eksdronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte, bar også prinsesserne Alexandra zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Alexia af Grækenland kniplinge-sløret Der er brugt otte meter af den omkring 100 år gamle kniplinge-blonde på kjolen, og til selve kjolen er der brugt 24 meter af den skinnende duchesse. Kjolen er underslået med silkeorganza.

Til det seks meter lange slæb er der brugt knap 24 meter duchesse, fordi slæbet er syet af dobbelt stof. For at holde skørtet ud bagpå er der brugt 31 meter tyl.

Sløret blev holdt fast på kronprinsessens hoved af et diadem, som er en gave fra hendes svigerforældre, dronning Margrethe og prins Henrik.

De smykker, som kronprinsessen bar, er fremstillet specielt til brylluppet. Det er øreringe i hvidguld med brillanter og South Sea perler, der er håndlavet af smykkekunstneren Marianne Dulong.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];