Annonce
forside

Brud på brystkassen og bækkenet: 49-årig klemt under lad fra lastbil

En 49-årig mand fra Nyborg er kommet slet til skade i en arbejdsulykke i industrikvarteret. Arkivfoto: Michael Bager

En 49-årig mand fra Nyborg har fået brud på brystkassen, bækkendet og rygsøjlen, da et lad fra en lastbil faldt ned over ham.

En 49-årig mand fra Nyborg blev svært kvæstet tirsdag morgen, da et afmonteret lad fra en lastbil faldt ned over ham.

Arbejdsulykken skete i industrikvarteret på Lyøvej i Nyborg. Her var den tilskadekomne ved at hjælpe med at tage ladet ned fra lastbilen.

Fyns politi oplyser, at ulykken skete da vekselladet skulle vendes med en gaffeltruck, men gled af gaffeltrucken og ned over manden.

Manden fik hele overkroppen i klemme under ladet, der vejer i nærheden af et ton.

- Det ramte tilskadekommende på hovedet og overkroppen, og han har kortvarigt været bevidstløs, siger vagthavende ved Fyns Politi, Lars Fredensborg.

Den 49-årige fik mange brud på kroppen, blandt andet indre blødninger, bækkenbrud, forskubbet rygsøjle, brud på hofteskålen og flere brud på ribben, men er uden forlivsfare.

- Det vil jeg kalde svært tilskadekommen, siger Lars Fredensborg.

Sagen er nu overgivet til Arbejdstilsynet, som skal undersøge episoden.

Annonce

Tre arbejdsulykker

Det er den tredje alvorlige arbejdsulykke på Fyn i maj.

En 27-årig mand fra Odense blev 30. april klemt ihjel af en robot på Borring Plast i Tommerup St.

Og for bare fire dage siden mistede endnu en ung mand, en 18-årig fra Vestfyn, livet i en arbejdsulykke. Den 18-årige arbejdede i Nørre Aaby, da en metalhylde rev sig løs og ramte ham i hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce