Annonce
Kerteminde

Brostenshelvede skaber igen debat: - Det er skatteydernes penge, de klatter væk

Kerteminde Kommune vil nu finde ud af, om der er penge i kassen til at fjerne brostenen fra Renæssancehavnen igen. Arkivfoto
Fyens Stiftstidendes historie om, at Kerteminde Kommune nu formentlig ønsker helt at sløjfe de støjende brosten i Renæssancehavnen, har fået læserne til tasterne. Nogle glæder sig over beslutningen, mens andre mener, at kommunen allerede har brugt for mange penge på brostene.
Annonce

Torsdag kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Kerteminde Kommune har begivet sig ud i en kovending, når det gælder brostenshelvedet i Rænessancehavnen i Kerteminde.

Selvom der egentlig var lavet en aftale med Realdania om at skifte brostene ud med nogle mere støjdæmpende af slagsen, har kommunens miljø- og teknikudvalg i stedet besluttet at finde ud af, hvad det vil koste at fjerne stenene helt.

Det har skabt debat både på Fyens.dk og på avisens facebookside Vores Kerteminde, hvor læserne blandt andet mener, at Kerteminde Kommune spilder for stor en sum penge på havnens vejbelægning.

- Mon ikke der er masser af penge i grupperne børn, unge og ældre. Det er jo som regel dem, det skal gå ud over, når pengene ikke rækker til andre projekter, lyder det blandt andet i en kommentar fra Niels Lauridsen.

- Kan man regne på, om vi har råd til at have et byråd, skriver Jakob Larsen.

- Det kan da ikke passe, at ingen hos Kerteminde Kommune har bemærket alle de gange, hvor de brosten var brækket op. Det er skatteydernes penge, de gang på gang klatter væk på fikse idéer, der ikke har nogen som helst nytteværdi, påpeger René Nissen.

Annonce

Glædelig nyhed

Enkelte læsere er kede af at skulle undvære brostenene, som de mener klæder Renæssancehavnen.

- Elsker de smukke, gamle brosten som besøgende i byen. De klæder de gamle, smukke huse og byen i det hele taget. Men jeg kan godt forstå, at folk skal kunne bo i byen - hvis de giver gener. Men alligevel er det trist, de skal fjernes, skriver Susanne Rude i en kommentar.

Dog er der en del af læserne, der glæder sig over kommunens beslutning om at gå tilbage til asfalt, så støjgenerne fra brostene kan blive en saga blot.

- Glædelig nyhed. Mon ikke prisen for asfaltering går cirka lige op med den pris, man kan få for de sten, der skal hives op, skriver Henrik Hansen.

- Det var da dejligt, mener Hanne Pedersen.

Hvis økonomien er til det, skal brostene formodentlig fjernes i efteråret, fortæller formand for Miljø- og Teknikudvalget Jesper Hempler (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce