Annonce
Faaborg-Midtfyn

Broskeptiske kræfter sejrede i Faaborg-Midtfyn

Mange bromodstandere stemte på den konservative Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, men de broskeptiske kræfter blev generelt styrket i den nye kommunalbestyrelse. Foto: Palle Søby
Et overbevisende valg til de Konservative og bromodstanderen Vibeke Schaffalitzky de Muckadell samt en styrkelse af SF's mandat vil gøre bromodstanden tydeligere i den nye kommunalbestyrelse.

Faaborg-Midtfyn: Det stod tidligt i valgkampen klart, at planerne om en fast forbindelse til Als med tilhørende vejanlæg hen over Horneland ville komme til at spille en vigtig rolle i forhold til, hvor mange denne gang ville placere deres stemme. Ikke mindst i Horne, hvor broproblematikken fyldte en del på vælgermødet i Horne Forsamlingshus.

Bromodstander-foreningen Sydfyns Fremtid forsøgte tidligt i valgkampen at afdække, hvilken holdning de forskellige kandidater fra partierne havde til broprojektet, med henblik på at modstandere kunne placere deres stemme strategisk på en bromodstander.

Og de broskeptiske kræfter må siges at have sejret, når man kigger på det samlede valgresultat.

Annonce

Hvor Enhedslisten i den nuværende kommunalbestyrelse har stået ret alene med sin modstand mod en fast forbindelse til Als, så kan man i den kommende bestyrelse tælle til i hvert fald fire-fem ret tydelige broskeptikere.

Den konservative Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, der havde bromodstand som sin klare mærkesag, bragede ind i kommunalbestyrelsen med imponerende 659 personlige stemmer. Og hun får følge af partifællen Søren Clemmensen, der har sagt, at han ikke ønsker at tage stilling til spørgsmålet, men går man ham på klingen, virker Clemmensen temmelig lunken i forhold til, hvor meget en fast forbindelse egentlig vil kunne gavne Faaborg-Midtfyn Kommune.

Igennem valgkampen blev SF'erne mere og mere tydelige i forhold til brospørgsmålet. De gik fra skeptikere til modstandere, og de to valgte kandidater Lea Haahr og Mads Holdgaard må begge regnes som - om ikke hardcore modstandere - så i hvert fald kraftige broskeptikere.

Enhedslistens Kirsten Lundgaard, der erstatter Morten Schjøtt, er klar bromodstander.

Interesse er kølnet

Men valgkampen har også fået Lokallistens Ole Pedersen til at genoverveje sin holdning, fortæller han.

Fra at være en endog meget begejstret fortaler for projektet er min entusiasme nok kølnet en del. Nu er jeg vel bare en moderat tilhænger.

Ole Pedersen
Horneboen Ole Pedersen fra Lokallisten Faaborg-Midtfyn har skiftet holdning til brospørgsmålet. Arkivfoto: Michael Bager

- Fra at være en endog meget begejstret fortaler for projektet er min entusiasme nok kølnet en del. Nu er jeg vel bare en moderat tilhænger, siger han.

Hvad er det, der får dig til at ændre holdning?

- Det er jo klart, at det har noget med vores natur at gøre. Man kan jo godt sige, at man er for, fordi det åbner for en masse muligheder, men i sidste ende kommer det jo an på, hvordan vejene kommer til at ligge, og hvor meget vi kommer til at ødelægge - om det er prisen værd. Den slags kommer til at fylde mere og mere, jo mere vi snakker om det, siger Ole Pedersen.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce