Annonce
Sydfyn

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Louise fra Thurø Strand Camping er træt af, at Thurødæmningen skal renoveres lige op til højsæsonen. Hun frygter lange køer og utilfredse gæster. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er ubetænksomt at lægge en renovering af broen til Thurø i turistsæsonen. Især taget i betragtning af, at hele landet har været lukket ned af corona. Det mener i hvert fald campingplads-ejer Louise Harnfeldt og kroejer Søren Duun.
Annonce

Thurø: Først blev de lukket ned af en pandemi. Nu bliver deres ø afskåret fra omverdenen - og omverdenen får svært ved at komme til dem.

Sådan oplever flere erhvervsdrivende Svendborg Kommunes planer om at renovere Thurø-dæmningen en måned af sommeren - fra 8. juni til 3. juli. For brolukningen betyder kørsel i ét spor i dagtimerne og en helt lukket bro om natten fra 23.30 til 05. Og det er skidt nyt for en branche, der lever af, at turister bevæger sig til og fra øen.

Søren Duun, der ejer Thurø Kro, er målløs over beslutningen.

- Når vi har været lukket ned siden 1. april, siger det sig selv, at hvad vi kan få af sommerdrift, vil vi have. Men det er da i det hele taget en total skandale at forestille sig, at kommunen lukker adgangsvejen til ens forretning af. Der er sommerforretninger herovre. Vi har tre måneder at trække vores omsætning hjem på, og en af dem er juni. Det kan man ikke. Simpelthen, siger han.

Han har et par gange skrevet til gæster, der har booket ophold hos ham, at de skal være opmærksomme på, at de ikke kan komme tilbage til Thurø sent om aftenen, hvis de har været i Svendborg, og det har fået flere til at afmelde deres ophold.

- Så jeg personligt vil sætte alt ind på, at selvfølgelig skal kommunen ikke lukke ned i sæsonen, så turisterne ikke kan komme frem og tilbage. Sådan noget kan man ikke gøre, siger han.

- Vi synes, det er rigtig, rigtig dårlig behandling og direkte det modsatte af en smule omhu i forhold til erhvervslivet og de ting, vi har været udsat for.

Annonce

Køer ved broen kan genere

Louise Harnfeldt, der er medejer af Thurø Strand Camping, er enig. Hun er utilfreds med både tidsfristen for og timingen af vejarbejdet, som løber fra 8. juni til 3. juli.

- Jeg synes, det er meget, meget ubetænksomt af Svendborg Kommune at lægge det i turistsæsonen, siger hun.

- Deres forventede afslutning er 3. juli. 4. juli starter vores højsæson. Det bliver jo fuldstændig kaotisk nede på den dæmning, og jeg kan overhovedet ikke forstå, at man, når man har haft de her coronamåneder, hvor folk har været hjemme, og der ikke har været så meget trafik på gaderne, så gør det nu her, når vi skal til at have turister og gæster. Tidsplaner skrider jo. Jeg har ikke meget tiltro til, at de er færdige 3. juli. Og hvis det bliver forsinket, skal vi så bare leve med det tre uger mere ind i juli?

Hun frygter også lange køer ved broen, og at det vil give hendes gæster en dårlig start på ferien, som de så måske ikke vil ønske at gentage på Thurø. Desuden ser hun også for sig, at gæsterne vil blive trætte af, at de ikke kan gå i byen i Svendborg og komme tilbage til øen senere end 23.30.

Hos Thurø Minigolf, der også lever af somrene og gæster fra både Thurø, Svendborg og resten af landet, hæfter Mike Tulin sig dog ved, at broen ikke vil være nattelukket i weekenden. Det hjælper lidt. Men kommer broarbejdet i nærheden af højsæsonen, hvor gæster ikke skelner så meget mellem hverdag og weekend, kan det koste, tror han.

- I højsæsonen har vi spillere, der sagtens kan gå at spille til klokken 23-24, og det er både lokale og folk udefra. Det kan måske godt komme til at koste os noget, at vi er nødt til at sige til folk, at de skal huske at køre hjem, inden broen lukker, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce