Annonce
Middelfart

Brolukning og opgravet gågade får skylden: Tiger-butikken lukker og flyver væk fra Middelfart

Flying Tiger i Middelfart lukker efter jule- og januarhandlen. Foto: Mia Harm Madsen
Flying Tiger har på landsplan sat gang i en større spareplan, og i starten af 2020 lukker butikken i Middelfart.

Middelfart: I det nye år bliver der en butik mindre at handle i i Middelfart.

Med udgangen af januar 2020 kan du ikke længere finde sjove og skøre sager i Flying Tiger-butikken. En skrantende økonomi har taget livet af butikken.

- Vi mangler kunder. Det er generelt i Middelfart. Det er en udfordring, når broen (Den gamle Lillebæltsbro, red.) er lukket, og gågaden er gravet op. Vi har mange kunder, der kommer fra Erritsø, men de kører ikke over den nye bro (Den nye Lillebæltsbro, red.) for at handle, siger Maria Jerrild Jessen, der er Flying Tiger Copenhagens distriktschef for Fyn og Sydjylland.

- Vi så det også sidste år, hvor broen var lukket hele sommeren, siger hun og fortæller, at det især er Middelfart-butikken, der oplever en stor nedgang, mens andre af kædens butikker ikke har oplevet det på samme måde.

Så brolukningen og den opgravede gågade får skylden for de svigtende kunder, og distriktschefen fortæller, at butikken ellers har kørt fint i de år, den har ligget i byen.

- Nu skal vi have et godt efterår og en god julehandel, men det er megaærgerligt for byen, siger hun.

Der er en enkelt fastansat medarbejder i butikken og ellers et antal ungarbejdere.

- Vi prøver at få personalet omplaceret. Det vil vi helst, siger Maria Jerrild Jessen.

Annonce
Det er gravearbejdet og lukningen af Den gamle Lillebæltsbro, der får skylden for, at Tiger-butikken lukker. Foto: Mia Harm Madsen

- Det er jeg ked af

Fyens Stiftstidende har tidligere beskrevet, at Flying Tiger Copenhagen kom ud af 2018 med et underskud på lidt over en halv milliard kroner, mens salget i butikskæden i øvrigt gik frem.

En spareplan skulle vende udviklingen, hvor det blandt andet blev meldt ud, at butikker, der ikke tjente penge, skulle lukkes eller flyttes til nye adresser.

Formand for Middelfart Handel Kjeld Johansen beklager lukningen af Tiger-butikken i Middelfart:

- Jeg vidste ikke noget om det, og det er jeg da ked af at høre. Det er rigtig træls, siger han.

- Vi er godt klar over, at lukningen af lillebæltsbroen (Den gamle Lillebæltsbro, red.) har været hård ved byen, og det har vi også tidligere gjort opmærksom på, understreger Kjeld Johansen.

- Det er tankevækkende, at broen har været vej for 10.000-12.000 biler i døgnet. Bilerne har fundet en anden vej at køre, og den effekt for handelslivet er svær at gennemskue, siger handelsstandsformanden, der ser frem til, at Den gamle Lillebæltsbro genåbner 5. oktober efter en omfattende - og langstrakt - renovering ad flere omgange.

- Vi krydser fingre for, at folk kommer tilbage og handler de steder, de gjorde før, bemærker Kjeld Johansen.

Udlejere har et ansvar

I marts talte Kjeld Johansen sammen, at i alt ni lokaler i Middelfarts midtby stod tomme.

I den kommende tid vil Middelfart Handel i samarbejde med paraplyorganisationen Brobygning Middelfart gå mere systematisk til værks for at få gang i de tomme butiksvinduer igen.

- Vi vil gerne i tættere dialog med dem, der har lokalerne stående tomme. Vi synes også, at de har en del af ansvaret for, at der kommer liv i butikkerne. Man skal måske tænke anderledes, end man har været vant til, siger Kjeld Johansen.

- Men mit indtryk er også - heldigvis - at vi ikke er den handelsby, der er hårdest ramt. Vi har også formået at få nye butikker til byen, tilføjer han.

Det har onsdag ikke været muligt at få en kommentar fra Brobygning Middelfarts direktør Lene Lawaetz til denne artikel.

Tiger-butikken er for tiden godt klemt inde, mens gågaden i Middelfart bliver opgravet og forskønnet. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce