x
Annonce
Nyborg

Broløbet i fare: Arrangørerne overvejer udsættelse

Indtil videre skal Broløbet Storebælt fortsat afvikles i juni. Arrangørerne træffer den endelige beslutning den 20. april. Arkivfoto: Michael Bager
Arrangørerne håber, det bliver muligt at løbe over Storebælt som planlagt. Den endelige beslutning bliver truffet den 20. april.

Nyborg: Arrangørerne bag Broløbet 2020 håber stadig. Men coronakrisen kan gøre det nødvendigt enten at udsætte eller helt aflyse arrangementet, hvor op mod 15.000 personer skal løbe over Storebæltsbroen og i mål i Nyborg.

Det oplyser Broløbet Storebælt i en pressemeddelelse.

Løbet skal afvikles den 20. juni, og den plan holder arrangørerne indtil videre fast i.

"Vi følger selvfølgelig myndighedernes krav og henstillinger i alle henseender, men indtil videre håber vi altså fortsat på, at det vil være muligt at løbe over Storebælt den 20. juni 2020", hedder det i pressemeddelelsen. Broløbet Storebælt følger situationen nøje og oplyser, at den endelige beslutning vil blive truffet den 20. april.

Hvis den fører til en udsættelse af arrangementet, er det planen i stedet at afvikle løbet den 19. september.

Broløbet Storebælt understreger, at løbernes sikkerhed og sundhed kommer i første række, og derfor er en udskydelse af arrangementet ikke udelukket.

"Såfremt det bliver relevant håber vi, at alle bakker op om den nye dato, så vi sammen kan besejre Storebælt på bagkant af denne alvorlige situation. Vi er, som alle andre løbsarrangører, rigtig kede af måske at skulle udskyde løbet til efteråret. Vi håber på alles forståelse og vil melde endeligt ud den 20. april 2020", fastslår pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce