Annonce
Bagsiden

Broken News: Vejstrid løst: Valdemars Slot får p-kælder i to etager med gennemkørsel

Så elegant kan vejstriden ved Valdemars Slot løses. Visualisering: Backside Architects v/Leif Nørmark Sørensen/Katrine Becher Damkjær
Svendborg Byråd har vedtaget en Odense-løsning: Omstridt vej gøres til parkeringskælder og finansieres med højhuse.
Annonce

Den omstridte sag om lukning af vejen gennem Valdemars Slots porthuse har fået en lykkelig udgang.

Sent aftes vedtog et flertal i Svendborg Byråd at løse trafikproblemet på Tåsinge på samme måde som i Odense:

- Vi nedlægger vejen gennem slottet og anlægger i stedet en parkeringskælder i to etager med gennemkørselsmulighed. Dermed bliver de to fredede porthuse sikret mod påkørsler, uden at forhindre afviklingen af trafikken på Tåsinge, siger en tilfreds borgmester Bo Hansen (S)

Annonce

Det dummeste jeg har hørt

Et enigt teknik- og erhvervsudvalg besluttede ellers i september at lukke vejen gennem porthusene for at skåne de fredede bygninger for påkørsler.

Udvalgsformand Flemming Madsen (S) ærgrer sig derfor over afgørelsen i aftes:

- At gøre ligesom Odense er simpelthen det dummeste, jeg nogensinde har hørt. Og jeg har ellers siddet i byrådet mange år. Skal vi så også bygge en letbane på Tåsinge? spørger Flemming Madsen sarkastisk.

Annonce

Til gavn for alle

- Tag nu jahatten på, siger Per Nykjær Jensen (V), som også er medlem af teknik- og erhvervsudvalget:

- Vi skal ikke tale Sydfyn ned på den måde. En lukning af vejen over slotspladsen er en åbning for investorer, og det er til gavn for hele Sydfyn. Ikke mindst Svendborgs handelsliv. Tænk på alle de parkeringspladser, vi får under slottet, tilføjer Per Nykjær Jensen.

Annonce

Valdemars Tower

Arbejdet med at grave et 300 meter langt og 60 meter bredt hul i 20 meters dybde, samt støbe gulv og vægge og montere to parkeringsdæk med ramper til op- og nedkørsel ventes at kunne klares på under fire år og koste omkring 800 millioner kroner.

Finansieringen sker ved sælge byggeretten over parkeringkælderen til private bygherrer. En justering af lokalplanen åbner mulighed for at der kan opføres to højhuse på hver 22 etager.

I respekt for omgivelserne er det på forhånd besluttet, at de skal hedde Valdemars Tower og Niels Iuel Tower.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce