Annonce
Bagsiden

Broken News: Trafikbøvl tvinger Black Army til at gå over til gåbusser

Skuffelsen over den ringe trafikafvikling blev løbende gestikuleret videre til myndighederne. Foto: Broken News

Opgravede veje, spærrede gader og overraskende ensretninger gav dårlig stemning efter begravelse, skriver klubformand i et vredt læserbrev.

- Mange af vore medlemmer er stærkt følelsesmæssigt påvirket af, hvordan byomlægningen ødelagde stemningen ved vores begravelsesoptog i onsdags. Det kan Odense ikke være bekendt.

Så skarpt udtrykker plantegrossist Bjarne Daabas, sig i et læserbrev til redaktionen.

Han er formand for fritids- og kampsportsklubben Black Army, som i onsdags ville vise et af sine afdøde medlemmer den sidste ære ved at køre i begravelsesoptog gennem byen.

Annonce

Trafikken er en skandale

- Men trafikken i Odense er en skandale. Vores udenbys gæster forvildede sig konstant ind i spærrede gader eller ensretninger, der ikke var på gps'en, og de måtte både parkere ulovligt med et eller flere hjul på kantstenen og stige ud af køretøjerne for at dirigere medtrafikanter, skriver Bjarne Daabas i læserbrevet.

Begravelsesoptoget bestod af en halv snes større, tyske familiebiler, og det kom ud for Odense Banegård Center til en mindre batalje, da formandens fætre, Carsten og Jørgen Daabas, måtte parlamentere sig vej gennem en vejspærring af færdselsbetjente.

- Det virker ærlig talt, som om Odense slet ikke er inter­esseret i biler i bymidten, lyder det med slet skjult snert fra formand Bjarne Daabas.

Forberedt på næste gang

I forventning om, at man inden for den nærmeste fremtid atter skal til begravelse i Odense, har såvel Black Army som dens venskabsklub, United Tribuns Forever, forberedt sig grundigt.

Det oplyser Poul-Erik Daabas, som er kasserer i Black Armys støtteforening, Tinsoldaten.

- Vi har indkøbt et større parti smarte, gule trafikveste samt kasketter med påskriften "Pas på mig - ny i trafikken", som vil blive uddelt efter næste begravelse. Og så har vi arrangeret, at deltagerne sendes rundt gennem byen med gåbusser, siger Poul-Erik Daabas.

(Publiceret første gang 10. juni 2016)

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte folk, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce