Annonce
Bagsiden

Broken News: Træning i papirbjerge sender fynske betjente til VM i atletik

Politiassistenterne Yasmin Nielsen (tv.) og Anette Ghourani med et lille udsnit af deres træningsbane. Foto: Colourbox
Det fysiske pres i behandlingen af sager hos Fyns Politi er så effektivt, at to betjente har kvalificeret sig til VM i 3000 meter forhindringsløb.

I et kælderrum ud mod Hans Mules Gade i Odense ligger det, der har vist sig at være dansk atletiks mest effektive træningscenter for nye talenter.

Det er nemlig her, hos Fyns Politi, at to betjente er blevet presset så fysisk hårdt i forsøget på at nedbringe enorme sagsbunker, at de har klaret kvalifikationskravene og højst overraskende skal repræsentere Danmark i 3000 meter forhindringsløb ved VM i atletik i næste uge.

Annonce

Springer fra tue til tue

- Sagsbunkerne er så store, at vi springer fra tue til tue, og presset på de ansatte har aldrig været større, siger formanden for Politiforbundet Claus Oxfeldt om baggrunden for den usædvanlige idrætspræstation.

På landsplan har anklagemyndigheden 47.390 sager liggende, der er mere end 180 dage gamle. Sagerne fylder godt, når de stables i bunker, og samtidig er der blevet færre betjente til at behandle dem.

Netop Fyns Politi er ekstra hårdt ramt, fordi fynske betjente i stor stil udlånes til højrisikokampe i hovedstaden.

Blev taget på ordet

Politiassistenterne Yasmin Nielsen og Anette Ghourani fra Fyns Politi har derfor det seneste år sprunget så meget fra tue til tue i en konstant kamp mod uret, at de under en kantinesnak spøgte med, at de måtte være danmarksmestre i forhindringsløb.

En lokal repræsentant for Dansk Politiidrætsforbund overhørte samtalen og overtalte de to rapfodede betjente til at stille op, da danmarksturneringen i atletik for klubhold 7. september skulle afgøres på Odense Atletikstadion.

Resten er, som man siger, historie.

Sådan passes træningen

Nielsen og Ghourani deltog for første gang nogensinde i 3000 meter forhindringsløb og slog som bekendt store navne som Maja Alm og Anna Emilie Møller.

Med tiderne 9.21.12 og 9.22.16 kom de to betjente mageligt under kvalifikationskravet til VM i atletik, der afvikles i Doha fra 27. september til 6. oktober.

For at de hurtige politifolk kan passe deres træning har Team Danmark sammen med Rigspolitiet fremsendt to containere til ørkenstaten. De indeholder den seneste måneds ubehandlede sager om indbrud, cykeltyverier og netsvindel.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce