Annonce
Bagsiden

Broken News: Statsministeren lyngift i morges for ikke at blive kendt som Mette F

Mellemnavnet er hjemme. Så lykkelige var det nygifte par, Mette og Bo Tengberg Frederiksen, efter vielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen fik ved et lynbryllup tilføjet mellemnavn af hensyn til omtale i medierne.

Det samlede pressekorps blev taget på sengen, da landets nye statsminister i morges indkaldte til pressemøde om sin nye regering. For regeringens navn bliver ikke Frederiksen 1.

Socialdemokraternes leder blev nemlig i morges gift med sin forlovede, filmmanden Bo Tengberg, og hedder derfor nu Mette Tengberg Frederiksen.

Det var ikke kun kærlighed, der udløste det pludselige bryllup. Det var behovet for et mellemnavn.

Annonce

19 dages navnesnak

Alle mandlige statsministre siden 1991 har heddet Rasmussen til efternavn, men kendes kun på mellemnavnene Nyrup, Løkke og Fogh. Helle Thorning-Schmidt blev heller aldrig kaldt Schmidt, og Helle blev kun brugt i overskrifter, når der kunne sættes Gucci foran.

- Vi blev ret hurtige enige om selve regeringsgrundlaget og det med klima og flygtninge, men vi brugte 19 dage på at få Mette Frederiksen til at indse, at det kun er okay at blive kaldt Mette F, hvis man er rapper, eller hvis der er flere Metter i samme klasse, forklarer Pia Olesen Dyhr, SF.

Lynviet i Landstingssalen

I en pause i forhandlingerne dukkede Mette Frederiksens forlovede, filmfotografen Bo Tengberg op og pludselig fik alle den samme tanke. Her var et brugbart mellemnavn.

Den 54-årige filmfotograf har i et par år været kæreste med Mette Frederiksen og friede til hende i december.

Folketingets nyvalgte formand, Henrik Dam Kristensen, forestod i al hast vielsen ved en kort ceremoni i Landstingssalen, hvorefter alle fire partier kunne underskrive regeringsgrundlaget.

Flere forslag faldt

Under de knap tre uger lange forhandlinger havde De Radikale foreslået Mette Frederiksen at bruge sit fornavn, ligesom Anker. Men det måtte opgives, fordi yngre vælgere ville tro, at det har hende fra Blaks store hit "Nede Mette", mens ældre vælgere forbinder navnet Mette med dansktopklassikeren "Slabadubadelle".

Enhedslistens Pernille Skipper stod urokkeligt fast på, at Mette F lød for meget af DF, som den ny regering vil lægge længst muligt afstand til.

Mette Frederiksens eget forslag om at bruge sine initialer ligesom JFK, faldt til jorden, da der i forvejen sidder 178 andre MF'ere i folketinget.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce