Annonce
Bagsiden

Broken News: Statsministeren lyngift i morges for ikke at blive kendt som Mette F

Mellemnavnet er hjemme. Så lykkelige var det nygifte par, Mette og Bo Tengberg Frederiksen, efter vielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen fik ved et lynbryllup tilføjet mellemnavn af hensyn til omtale i medierne.
Annonce

Det samlede pressekorps blev taget på sengen, da landets nye statsminister i morges indkaldte til pressemøde om sin nye regering. For regeringens navn bliver ikke Frederiksen 1.

Socialdemokraternes leder blev nemlig i morges gift med sin forlovede, filmmanden Bo Tengberg, og hedder derfor nu Mette Tengberg Frederiksen.

Det var ikke kun kærlighed, der udløste det pludselige bryllup. Det var behovet for et mellemnavn.

Annonce

19 dages navnesnak

Alle mandlige statsministre siden 1991 har heddet Rasmussen til efternavn, men kendes kun på mellemnavnene Nyrup, Løkke og Fogh. Helle Thorning-Schmidt blev heller aldrig kaldt Schmidt, og Helle blev kun brugt i overskrifter, når der kunne sættes Gucci foran.

- Vi blev ret hurtige enige om selve regeringsgrundlaget og det med klima og flygtninge, men vi brugte 19 dage på at få Mette Frederiksen til at indse, at det kun er okay at blive kaldt Mette F, hvis man er rapper, eller hvis der er flere Metter i samme klasse, forklarer Pia Olesen Dyhr, SF.

Annonce

Lynviet i Landstingssalen

I en pause i forhandlingerne dukkede Mette Frederiksens forlovede, filmfotografen Bo Tengberg op og pludselig fik alle den samme tanke. Her var et brugbart mellemnavn.

Den 54-årige filmfotograf har i et par år været kæreste med Mette Frederiksen og friede til hende i december.

Folketingets nyvalgte formand, Henrik Dam Kristensen, forestod i al hast vielsen ved en kort ceremoni i Landstingssalen, hvorefter alle fire partier kunne underskrive regeringsgrundlaget.

Annonce

Flere forslag faldt

Under de knap tre uger lange forhandlinger havde De Radikale foreslået Mette Frederiksen at bruge sit fornavn, ligesom Anker. Men det måtte opgives, fordi yngre vælgere ville tro, at det har hende fra Blaks store hit "Nede Mette", mens ældre vælgere forbinder navnet Mette med dansktopklassikeren "Slabadubadelle".

Enhedslistens Pernille Skipper stod urokkeligt fast på, at Mette F lød for meget af DF, som den ny regering vil lægge længst muligt afstand til.

Mette Frederiksens eget forslag om at bruge sine initialer ligesom JFK, faldt til jorden, da der i forvejen sidder 178 andre MF'ere i folketinget.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Middelfart For abonnenter

Laveste pris er ikke altid vejen til succes: Vognmandsfirma laver rekordoverskud med gamle dyder som faglighed og fleksibilitet

Annonce