Annonce
Bagsiden

Broken News: SkoleIntra afskaffes - afløses af KontaktBogen

Brugervenlighed og høj sikkerhed bliver nøgleord for ny analog kontaktapp mellem skole og hjem, der tages i brug efter sommerferien.

Alle danskere, der har børn i Folkeskolen, elsker at hade det kontaktsystem, der hedder SkoleIntra. Men nu er der lys forude. SkoleIntra er nemlig blevet forældet og skal udskiftes med et nyt system til kontakt mellem skole og hjem.

Afløseren hedder KontaktBogen. Det er en analog app bestående af ultratynde papirskærme, der kan swipes og scrolles i med fingrene og er pakket ind i et cover af lidt kraftigere papirskærme, som forhindrer tab af data ved hårdhændet transport i skolerygsække. Og så kan den køre helt uden strøm.

- Ambitionen er, at det nye system skal være lige så nemt og naturligt at bruge, som når man tjekker sin facebook eller datingapp, uden at gå på kompromis med sikkerheden, siger udviklingschef Marianne Bleistift fra kommunikationsvirksomheden Skolebogsforlaget, der har vundet den statslige kontrakt på KontaktBogen.

Annonce

Nyudviklet skrivesystem

I samarbejde med visualiseringsvirksomheden Viking er der udviklet en slags skrivepind af træ og grafit. Den har indbygget trykfølsom slettefunktion, som gør brugeren i stand til at skrive og slette tal og bogstaver direkte i appen. Næsten på samme måde, som når man skriver med sin pegefinger på en smartphone eller en tablet.

- Selve skrivesystemet vil nok kræve lidt tilvænning, men først og fremmest tilbyder denne nye platform forældrene en overskuelighed, der har været savnet i SkoleIntra, siger fru Junkersen, formand foreningen Skole og Forældre. Hun hæfter sig også ved, at KontaktBogen kan fungere helt uden forbindelse med internettet.

- Derved bortfiltrerer systemet automatisk uvedkommende eller ligegyldige indlæg fra andre forældre. Det er virkelig en funktion, vi har savnet, tilføjer fru Junkersen.

Langsigtet pædagogisk gevinst

Ud over at indeholde et begrænset antal "sider", der er optimeret til at kunne vare et helt skoleliv fra 0. til 9.- klasse, har appen også en indbygget tur-baseret chatfunktion.

Den fungerer på den måde, at kontaktbogen sendes frem og tilbage mellem forældre og lærer af eleven. Da en enkelt samtaletråd derfor kan strække sig over flere dage, tvinger det brugeren af KontaktBogen til at tænke sig godt om, inden de formulerer sig.

- Netop det punkt vil måske kræve den største tilvænning, men vi tror på en langsigtet pædagogisk gevinst i forhold til visse grupper af forældre, siger Arne Nougatgren, formand for Dansk Klasselærerforening.

Men bliver den færdig?

Forarbejdet til det nye kontaktsystem har stået på i otte år og kostet 2,8 millarder kroner i konsulentbistand, procesoptimering og risikovurdering. Det er vel at mærke før, kontrakten med Skolebogsforlaget i går blev underskrevet.

Kritikere tvivler derfor på, om Skolebogsforlaget overhovedet kan nå at blive klar med systemet til det nye skoleår om mindre end to måneder, men direktør Hans Christian Mayland fra Skolebogsforlaget er ikke i tvivl:

- Vi havde egentlig selve systemet til kommunikation mellem skole og hjem liggende i en ældre version. Det skulle blot støves af og opdateres med en moderne brugergrænseflade, der blandt andet giver plads til at tegne små smilende ansigter i marginen, siger direktøren.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte folk, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce