Annonce
Broken News

Broken News: Satiremedier i fælles opråb: Støt fynske borgmestre

På grund af risikoen for smittespredning var kun få af de fynske borgmestre og kommunaldirektører mødt op til pressemødet om støtten fra de fynske satiremedier. Men det de hørte, kunne de godt lide. Foto: Colorbox
Satiremedier opfordrer i fælles opråb til at støtte fynske borgmestre, der er hårdt ramt af coronakrisen.

I et fælles opråb opfordrer førende fynske satiremedier til at støtte de fynske borgmestre i en tid, hvor corona-krisen hæmmer deres frie udfoldelse.

- Vi oplever, at borgmestrene i vores dækningsområde er hårdt pressede af corona-krisen. De er helt holdt op med politiske drillerier, de retter sig efter anvisninger fra staten og har i det hele taget ageret ud fra fornuft og eftertanke. Den slags er jo ødelæggende for sund samfundssatire, udtaler Bagsideredaktøren, som er ansvarlig for Broken News i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Annonce

Jim Lyngvild er enig

Han bakkes op af sagkundskaben:

- Borgmestre er afgørende, vigtige elementer i ethvert lokalsatirisk økosystem. Man kan faktisk tale om, at borgmestre udgør første led i fødekæden for satiremedier, siger den kendte vikinge-ekspert Jim Lyngvild.

Han ved godt nok ikke noget om emnet, men vores læsertal stiger, bare vi nævner navnet Jim Lyngvild.

En glad borgmester

Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V) er glad for støtten fra de fynske satiremedier:

- Det er jeg virkelig glad for. I normale tider fører jeg en daglig kamp for at blive nævnt i satiremedier. Det er faktisk det første, jeg tænker på hver dag, når jeg slår øjnene op. Men med den indskrænkning af det politiske råderum, som coronavirus medfører, er jeg dybt taknemmelig over at førende fynske satiremedier holder sådan nogen som mig synlige i offentligheden, siger Morten Andersen til Broken News.

Opsigt i Jylland

Broken News udgives af Jysk Fynske Medier, som også udgiver 11 dagblade i Jylland, og her har opråbet fra Fyn vakt opsigt.

- Vi skeler jo misundeligt til vores fynske borgmesterkolleger, som bakkes op af lokale satiremedier. Herovre skal vi være dybt taknemmelige, hvis vi bare kan blive antydet svagt i en Niels Hausgaard-sang, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) på en svag mobilforbindelse, fordi han på tredje døgn sidder isoleret i en letbanevogn på Randersvej, hvor driften besværliggøres af nyudsprungne anemoner.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce