Annonce
Bagsiden

Broken News: Radio4 får nyt morgenbolleprogram

Radio4's live-reportere er kørt i stilling op til premieren i morgen. illustration: Colourbox
Nyt dagligt morgenprogram skal komme helt ind under huden og åbne nyhedstrekanten for lytterne, lover Radio4.

Reportagen med en kvindelig journalist, der har sex for åben mikrofon i en swingerklub, har givet Radio4 så stor opmærksomhed i ind- og udland, at kanalen følger successen op med et fast program kaldet "Morgenbollerne".

Her skal to studieværter hver dag mellem kl. 8 og 9 bage morgenboller og hygge om lytterne.

Sidst i udsendelsen stilles om til dagens live-indslag, hvor en journalist hver dag besøger et nyt sted og har sex med mikrofonen tændt.

Annonce

Nyhedstrekanten

- Sex i en swingerklub er jo interessant nok, men lidt for forudsigeligt, og der vil vi gerne udfordre lytterne lidt, siger Anne-Marie Dohm, ansvarshavende chefredaktør for Radio4.

- I den første uge af programmet besøger vi derfor en 100-års-fødselar, vi er til kåring af kommunale ildsjæle og med til trafiktælling på en stærkt belastet skolevej. Alle steder slutter indslaget med, at journalisten har sex for åben mikrofon, siger Anne-Marie Dohm og tilføjer:

- Lytterne er kørt træt i traditionelle forestillinger om, hvad en god nyhed er. Vi går i stedet ind under huden og inviterer lytterne med helt ind i nyhedstrekanten, uddyber hun.

Annonce

Kritik fra forbund

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, er betænkelig ved Radio4's morgenbolle-satsning:

- Jeg er med på, at medierne skal søge nye veje og udfordre grænserne. Men det her ... det er det rene mikrofonbolleri. Ja, tæt på at være luderjournalistik. Jeg bryder mig bestemt ikke om den meget tætte og intime kontakt med kilderne, siger Tine Johansen.


Men det her ... det er det rene mikrofonbolleri.

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund


Annonce

Afviser kritikken

Den kritik preller helt af på Radio4's Anne-Marie Dohm. Hun siger:

-  Jeg kan forsikre om, at vi har stor fokus på, at vores journalister - og især de kvindelige -  er helt åbne omkring deres kilder.

Første udgave af "Morgenbollerne" sendes i morgen kl. 9 på Radio4. I den anledning skifter kanalen navn til Radio6 og markedsføres under det nye slogan: "Kommer hver dag".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce