Annonce
Bagsiden

Broken News: 2400 præster anholdt for at planlægge påskedemo i sort tøj

En af de sigtede aktivister i karakteristisk men in black-uniformering. Illustration: Benny F. Nielsen/Leif Nørmark Sørensen
Adskillige sognepræster er anholdt og sigtet for at planlægge Men in Black-demo med larm fra metalklokker og billeder af blodige stiksår.

Coronalt: 2400 danske folkekirkepræster blev i går ved en storstilet aktion anholdt og sigtet for i de kommende påskedage at have planlagt flere aktioner, som vil være brud på straffelovens paragraf 113 om trusler mod staten.

Ifølge Justitsministeriet, som koordinerede aktionen, er der tale om en præventiv indsats for at forhindre en landsdækkende Men in Black-aktion.

- Vi er vidende om, at de sigtede havde planer om at uniformere sig i sort tøj. Hen over påskedagene ville de samle hundredtusindvis af tilhængere og tale foran billeder og skulpturer af en halvnøgen, lidende person med blodige sår efter stik. Det kan kun tolkes som en protest mod statens vaccineprogram og dermed mod regeringens corona-politik, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Annonce

Mette F: Ikk’ i orden

Statsminister Mette Frederiksen (S) roser politiets indsats:

- Jeg synes ikk’, man kan tale om samfundssind, når man modarbejder regeringens corona-politik ved at dele og hylde billeder, der skaber frygt for at lade sig stikk'. Og det er ikk’ i orden at sprede budskaber om at frelse danskerne med andet end de love, der gælder i vores retssamfund, siger Mette Frederiksen.


Jeg synes ikk’, man kan tale om samfundssind, når man modarbejder regeringens corona-politik ved at dele og hylde billeder, der skaber frygt for at lade sig stikk'

Mette Frederiksen, statsminister


Annonce

Dobbelt coronastraf

Strafferammen for overtrædelse af paragraf 113 er 16 års fængsel. Men hvis de 2400 sigtede præster findes skyldige, kan de se frem til dobbelt straf, fordi aktionen finder sted under corona-pandemien. Det har vakt stærke reaktioner på Christiansborg:

- Hvad bliver det næste? At folk anholdes i deres hjem for at dele billeder, der kan tolkes som kritik af regeringen eller dens corona-politik? Det er jo vanvittigt, lyder det fra De Radikales retsordfører Kristian Hegaard.

Annonce

Grov forstyrrelse

Ifølge jurister, Broken News har undladt at kontakte, kan der være tale om skærpende omstændigheder, fordi de sortklædte præster havde planlagt at forstærke deres budskaber med teleslynge.

Det er i forvejen en skærpende omstændighed, at der var planlagt grov forudgående forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted med slag på store metalklokker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce