Annonce
Bagsiden

Broken News: Omstridt vaccine giver fynsk borgmester uventet styrke

Vi ved nu, hvad der var i den sprøjte, Middelfarts borgmester fik. Illustration: Leif Nørmark Sørensen
Nu skal det være slut med snak om at springe over i vaccinekøen. Middelfarts genopstandne borgmester lover en gylden tid for bæltbyen.

Trekantområdet: Måske stod borgmester Johannes Lundsfryd tilfældigvis lige i nærheden, den dag vaccinationen begyndte i Middelfart, og der blev doser til overs.

Måske stod han på en liste over prominente borgere, der skulle vaccineres før andre.

Måske gjorde han ikke.

Men siden borgmesteren fik sit første stik 31. december, har han været umulig for lokale medier at få i tale. Lige indtil i går.

Annonce

14 dage på kursus

Kort før middag plingede en mail ind fra Middelfart Rådhus med følgende ordlyd:

”Borgmester Johannes Lundsfryd har tilbragt de seneste 14 dage på Trinity Hotel & Konferencecenter i Fredericia på sit partis intensive kursus for relancering af borgmestre med møgsager. Efter vel overstået eksamen i fagene pressehåndtering og folkeledelse er han nu klar til at genoptage sit hverv.”

Mailen sluttede med, at borgmesterens genkomst til bæltbyen kunne opleves kl. 14.22 fra marinaen.

Annonce

Sagen er afsluttet

Præcis klokken 14.22 dykkede en helikopter fra Søværnet ned og piskede vandet op for Johannes Lundsfryd, der ankom ad søvejen ridende på to marsvin, mens han fremviste sin veltrimmede krop i stramtsiddende våddragt.

Til tonerne fra et 128 mand stort militærkor satte borgmesteren sine ben på kajen og holdt en improviseret pressekonference:

- Jeg, Johannes Lundsfryd, kan hermed erklære sagen om vaccine for afsluttet. Jeg kan ydermere erklære Middelfart, Strib og oversøiske territorier for smittefrit område, erklærede han, mens en lille pige overrakte ham en sød buket af vintergækker og påskeliljer.

Annonce

Atom-beredskab

Efter at to lokaljournalister var blevet ført diskret væk af solbrillebærende rådhusbetjente, fortsatte borgmester Lundsfryd:

- Mine melfarvitter. I skal vide, at jeres zar elsker jer og vil gøre alt for jer. Om lidt vil et flertal i byrådet derfor udstede et dekret, der bemyndiger mig til at sikre stabiliteten i området ved at atombevæbne Trekantområdets Brandvæsen. Leve Melfar! Død over forræderne!

Johannes Lundsfryd begav sig herefter mod rådhuset, mens klokkerne i Middelfart Kirke spillede ”Hil dig, frelser og forsoner”.

Annonce

En rettelse

Redaktionen er blevet pålagt at bringe en rettelse. Vi er ved flere lejligheder kommet til at antyde, at borgmester Johannes Lundsfryd på den første vaccinedag i Middelfart fik et stik med corona-vaccinen fra Pfizer, selv om det ikke var hans tur. Det er ikke korrekt. Der var tale om den russiske Sputnik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce