Annonce
Bagsiden

Broken News: OB straffes for homo-råb: Skal spille i regnbuetrøjer

OB spiller fortsat i striber, men sten af slutspillet bliver det i regnbuens farver. Illustration: Leif Nørmark Sørensen
Fodboldens Disciplinærinstans har afsagt lyndom over OB, efter at klubbens fans blev grebet i homofobiske tilråb.

Når fodboldspillerne fra OB på søndag går på banen i Herning mod FC Midtjylland, bliver det i en noget usædvanlig spillerdragt.

I stedet for de traditionelle blå og hvide striber stiller det fynske superliga-mandskab op med regnbuestriber.

De regnbuefarvede trøjer er en sanktion, der er blevet pålagt klubben, efter at nogle af klubbens fans udviste homofobisk adfærd i søndagens kamp mod FC København.

Annonce

Kendt fra Eurovision

De fynske tilskuere råbte "homo, homo, homo" efter den københavnske spiller Viktor Fischer, og i mandags blev OB anmeldt for homofobisk adfærd til Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen tog sagen op, men i stedet for den forventede bødestraf eller karantæne skal OB altså spille resten af kampene i Superligaens medaljeslutspil i regnbueflagets farver.

Flaget er det internationale symbol på en venlig indstilling over for homoseksualitet og nok mest kendt fra Gay Pride-parader og det internationale melodigrandprix.

Nyt Møller Nielsen-citat

Den særligt stemningsfulde tribune, hvor OB's fans holder til, hedder Richard Møller Nielsen-tribunen, og mange af hans berømte citater står på murene.

Ét af dem bliver dog ændret, fordi det indeholder et homofobisk budskab.

I stedet for "Her spiller man fodbold, som dengang en mand var en mand, og en bøsse var noget, man gik på jagt med" står der fremover: "Her spiller man fodbold, som dengang en mand var en mand, og en bøsse var en, man kunne spille på hold med."

Fans får nyt råb

OB's fans får lov at beholde deres blå-og hvidstribe trøjer, men har måttet lære nye tilråb.

- Vi har øvet os på utryk, der ikke er ymygende eller neværdigende, fremtidi råber vi: LGBT+person! LGBT+person! LGBT+person!, oplyser formand Victor Høgh, og tilføjer:

- Men altså ikk heltien. Kun når vi får besøg af en af de der bøskale.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsiget og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce