Annonce
Bagsiden

Broken News: Udrejsecenter for kriminelle udlændinge placeres på Slotsholmen

Integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) under pressemødet om placering af udrejsecenter. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Efter at have fravalgt både Lindholm og Langeland besluttede regeringen sent i aftes at placere udrejsecenter på lille velbevogtet ø mellem Sjælland og Amager.

Asyl: På den lille ø Slotsholmen midt i København skal eksisterende statsejede bygninger indrettes til topsikret udrejsecenter for kriminelle asylansøgere.

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Udrejsecentret skal drives af Kriminalforsorgen, som drager fordel af, at svært bevæbnet politi i forvejen er massivt til stede på Slotsholmen.

Annonce

Tredje forsøg på placering

I 2018 forsøgte den daværende VLAK-regering at anlægge et center på øen Lindholm ved Stege, og den nuværende socialdemokratiske regering ville først anlægge det ved Bagenkop på Langeland.

Men begge placeringer blev mødt af kraftige, lokale protester.

- Det forventer vi ikke på Slotsholmen. Øen ligger ubenyttet hen om natten og besøges i dagtimerne kun af politikere og journalister samt det personale, der driver og vedligeholder en række statslige institutioner som museer, bibliotek og folketing, siger Mattias Tesfaye.


Øen ligger ubenyttet hen om natten og besøges i dagtimerne kun af politikere og journalister samt det personale, der driver og vedligeholder en række statslige institutioner som museer, bibliotek og folketing

Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister


Annonce

Ingen effekt på debat

Slotsholmen ligger tæt på lufthavnen i Kastrup, så de udviste nemt kan sendes hjem. De 179 folketingsmedlemmer, der har deres daglige gang i øens største institution, Christiansborg, vil ikke mærke noget til, at øen omdannes til udrejsecenter, lover ministeren:

- Under corona-pandemien har vi fundet ud af, at vi sagtens kan sidde hjemme i vores valgkredse og holde møder over Teams. Desuden har folketingssalen reelt mistet sin værdi som demokratiets mødested, da politikere alligevel kun diskuterer på Facebook.

Annonce

Glæde på Langeland

Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), glæder sig over beslutningen om at droppe Langeland som placering for udrejsecenter:

- Det var noget bras. Nu har vi på Langeland i årevis bedt regeringen om støtte til at tiltrække flere indbyggere ... og så ville man give os et center for udrejse!

Kritikken har gjort indtryk på udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, som lover, at Langeland i stedet får det indrejsecenter, der skulle have ligget i Rwanda.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce