Annonce
Bagsiden

Broken News: Ny lov: Kvindelig bilist fik som den første et klip i mobilen

Fra i dag kan mobilsnak bag rattet give et klip i mobilen. Illustration: Colourbox
Udstyret med pladesakse strammer politiet nu kursen med straksklip over for bilister, der taler i mobiltelefon under kørsel.

Ved midnat natten til torsdag trådte de nye regler om brug af håndholdt mobiltelefon under kørsel i kraft.

Klokken 7.47 i morges mærkede en kvindelig, fynsk bilist som den første i landet konsekvensen af stramningen, da hun fik klippet sin mobiltelefon.

Hun var blevet opdaget af en bemandet fotovogn, mens hun med 60 km i timen talte i mobil og overså en skolepatrulje ved 4Kløverskolen i Ørbæk.

Annonce

Virker mere afskrækkende

Telefonen, en Huawei P30 Lite, blev klippet over på den korte led med et enkelt klip fra en stationær pladesaks monteret på gulvet af fotovognen.

Og det er et redskab, der er kommet for at blive, siger chefen for Fyns Politis færdselsafdeling, Henrik Fisker:

- Ligesom før loven om straksklip skal bilisten betale en bøde på 1500 kroner plus 500 kroner til Offerfonden. Men at få klippet mobiltelefonen virker mere afskrækkende end et klip i kørekortet, siger han.

Trafikekspert er enig

Man kan få tre klip i kørekortet, før man mister kortet og skal til ny køreprøve. Men ved straksklip af mobiltelefon får man kun kun én chance.

- Det er en rigtig god idé, siger trafikantropolog ved Institut for Færdselsadfærd ved Syddansk Universitet Ghia Karmann:

- Det er en meget, meget alvorligt sanktion. Bilister kan jo stadig køre bil uden kørekort, men de kan ikke tale i mobil uden en mobiltelefon, forklarer Ghia Karmann.

Mobile klippeenheder

Hvis de nye straksklip ved fartkontroller og razziaer bliver en succes, skal de suppleres med mobile enheder.

- Samtlige motorcykelbetjente, cykelbetjente og gående patruljer skal udstyres med en 36V akkupladesaks, så de kan uddele straksklip til mobiltalende cyklister, knallertkørere og elløbehjulkørere, siger vicepolitikommissær Karen Juel, Fyns Politi.

Bakkes op af hærdet bilist

En 42-årig mandlig bilist bekræfter, at de nye straksklip virker. Han kl. 8.23 grebet i at holde telefonmøde, mens han sad i kø på Grønløkkevej i Odense.

Han fik på stedet klippet sin splinternye Iphone X, og blev så chokeret, at han vil ændre sin adfærd

- Jeg blev så chokeret, at jeg vil ændre min adfærd, siger han og uddyber:

- Fra nu af vil jeg kun bruge en gammel Nokia 3310.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce