Annonce
Bagsiden

Broken News: Navneskift i Odense: HCA Festivals bliver til Kim Larsen Festivals

En foreløbig udgave af næste års festivalplakat. Inden den går i trykken, skal den lige ryges til. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen
Nyt navn skal tilføre nyt materiale og fremtidssikre Odenses store, årlige gadefestival.

Efter syv år under navnet H.C. Andersen Festivals skifter Odenses store byfestival fra næste år navn til Kim Larsen Festivals.

- Hvis vi skal være helt ærlige, så er det ved at være svært at vride nye ideer ud af de 156 eventyr, Andersen nåede at skrive. Men Kim Larsen har jo indspillet over 500 sange, så her er materiale til festivaler mange, mange år frem, siger festivalleder Lise Thommé.

Blandt de mest markante ændringer er, at festivalens pink farve skiftes ud med nikotinbrun, og at det store, populære lysshow, der i år blev vist på en vandfontæne, skal vises på en røgfontæne.

Annonce

Mere Larsen end Andersen

I dele af byens forskermiljø vækker navneskiftet begejstring:

- Ret beset har Larsen væsentlig større tilknytning til Odense end Andersen. Andersen boede jo kun 14 år i Odense og fravalgte byen, så snart han kunne komme til det. Larsen, derimod, flyttede frivilligt til Odense og boede her i 25 år til sin død, siger professor og centerleder Inga-Katinka Harley fra det nyetablerede Kim Larsen Centret ved Syddansk Universitet, og tilføjer:

- Og så har de jo begge beskæftiget sig en del med papirklip.

Odense synonym med HCA

Andre forskere er knap så positive:

- Det er en skandale. HCA er jo nærmest synonym med Odense, hans fodspor er overalt, alt er opkaldt efter ham, ja, selv fodgængersignalerne forestiller H.C. Andersen. Kim Larsen, derimod, har jo bare boet her i byen, indvender professor Klaus Sture, leder af H.C. Andersen Centret på Syddansk Universitet.

Jutlandia på Odense Å

Kritikken preller af på Odense Kommune, der for at vise sin støtte vil udstyre alle fodgængersignaler i det nye TBT-kvarter med en stående og en gående Kim Larsen.

Odense Aafart oplyser, at den flydende vinbar til næste år ikke vil foregå på de tre kendte HCA-både, men derimod på hospitalsskibet Jutlandia, der festligt pyntet med kulørte lamper vil sejle i rutefart mellem Munke Mose og Skovsøen.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte livsformer, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce