Annonce
Bagsiden

Broken News: Mekaniker i shitstorm: Nægter at kalde vinterdæk for juledæk

Bjarne Flødstrup Mogensen har ikke tænkt sig at kalde sine vinterdæk for juledæk. Foto: Colourbox
Et knæfald for islam og et angreb på julen, raser facebookbrugere. Vi har aldrig kaldt det juledæk, forsvarer mekaniker sig.

En annonce i den lokale ugeavis om at huske det årlige skift til vinterdæk har rejst en shitstorm af vrede mod en mekaniker i Ullerslev på Østfyn.

- Det er et knæfald for islam og et skridt på vejen mod at afskaffe julen, skriver Lizette Laursen fra Terslev på Sjælland.

Hun bakkes op af facebook-brugere fra hele landet, der minder om andre steder, hvor juleboller er blevet til vinterboller og julefest til vinterfest.

Annonce

Ændrer ikke noget

Mekaniker Bjarne Flødstrup Mogensen er overrasket over de mange vrede kommentarer, men fastholder betegnelsen vinterdæk.

- Jeg ved godt, at nogle forretningsdrivende går meget op i ikke at støde nogen, men jeg har altså ikke ændret noget navn. De dæk, vi sætter på bilerne, så de kan køre sikkert om vinteren, har aldrig heddet juledæk. De har altid heddet vinterdæk. Og det eneste knæfald, jeg gør, er, hvis sommerdækket er rustet fast og skal rykkes af, siger Bjarne Flødstrup Mogensen og tilføjer:

- Hvad bliver det næste? At jeg skal tørre dem af med juledækservietter?

Fastholder kritik

Dén forklaring køber Lizette Laursen ikke.

- Selv om julen står for døren, står der ikke et eneste ord om jul i annoncen. I stedet står der "vinterdæk" og "kom vinteren i møde". Det kan kun skyldes hensynet til islam, hvor man ikke holder jul.

- Så det er en politisk markering, når man holder fast i at skifte til vinterdæk i stedet for juledæk?

- Det kan jeg ikke vide, om det er, men det er den følelse, det giver mig, siger Lizette Laursen.

Opfordring til sprognævnet

Lizette Laursens opslag om mekanikeren på Østfyn har på bare to dage fået 46.000 likes.

I kommentarsporet bakkes kampen mod islamiseringen af danske traditioner op med krav om, at Dansk Sprognævn skal gøre det til korrekt dansk at skifte til juledæk.

Ligeledes skal det gøres lovpligtigt kun at anvende julbolte og julkapsler.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Av for den: Sjing sjang sjask

Sport

Eriksen-nyt vækker glæde hele vejen til Middelfart: Barndomsklub kommer til at tjene på skifte

Annonce