Annonce
Bagsiden

Broken News: Dansk tv-stjerne standsede oprøret i Washington

Danske John Dillermand i aktion i den amerikanske hovedstad. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen/DR/Ritzau Scanpix
Børnetv-stjernen John Dillermand hyldes for sin rolle i militær aktion for at fjerne rasende Trump-tilhængere fra Kongressen.
Annonce

USA: Onsdag aften og nat dansk tid stormede rasende Trump-tilhængere Capitol Hill i Washington. Mange har undret sig over, hvorfor den amerikanske hær ikke blev sat ind. Men nu ved vi hvorfor.

Verdens eneste nulevende superhelt, danske John Dillermand, skulle nemlig have ro til at gennemføre en dristig militær operation.

Annonce

Fiskede med dilleren

Ved 22-tiden fik John en stor ballon af sin oldemor, fløj ind over den amerikanske hovedstad og holdt sig svævende over Capitol Hill, hvor kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, holder til.

Med verdens længste diller fiskede han en for en oprørerne ud af bygningen, overgav dem til politiet og lagde dermed en dæmper på urolighederne.

Annonce

Populær i pressen

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP kom den danske indsats fuldstændig bag på kupmagerne, som ikke havde ventet et fleksibelt angreb fra luften.

Her til morgen er de amerikanske medier fulde af taknemmelighed over den danske stjerne-skuespiller, som herhjemme mest er kendt fra DR’s børnekanal Ramasjang.

”Capitol Diller”, ”Longjohn” og ”The Great Dane” er blot nogle af de kælenavne, danskeren har fået i den amerikanske presse.


”Capitol Diller”, ”Longjohn” og ”The Great Dane” er blot nogle af de kælenavne, danskeren har fået i den amerikanske presse.

Fra artiklen


Annonce

En beskeden helt

Selv er John Dillermand mere beskeden:

- Jeg ved alt om, hvordan man kan komme galt af sted, selv med de bedste hensigter. Når det sker, skal man gøre, hvad man kan, for at gøre det godt igen. Især når man har udstyret til det. Og nu vil jeg hjem til Danmark og lave børne-tv, sagde John Dillermand på et pressemøde efter aktionen.

Da en amerikansk reporter ville vide, om han kunne sætte ord på dagen, svarede John Dillermand med et glimt i øjet:

- Tjoh … den blev da længere, end jeg havde regnet med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce