Annonce
Bagsiden

Broken News: Joachim B. Olsen imødegår kritik: Skifter navn til Tjalfe B. Olsen

Udenrigsminister Anders Styrbjørnsen (FF) i fortrolig samtale med udlændingeordfører Tjalfe B. Olsen (FF). Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Efter undren over, at indvandrerforældre ikke giver deres børn danske navne, skifter den kendte politiker selv sit mellemøstlige navn ud.

"Hvorfor er der ikke flere vestlige 3. generationsindvandrere, som hedder Ida, Emma, Oliver og Victor?"

Sådan spurgte Liberal Alliances integrations- og udlændigeordfører Joachim B. Olsen i et opslag på Twitter og fortsatte:

"Jeg synes, det er tankevækkende, at ikke flere har traditionelle danske navne, når man på tredje generation bor i Danmark."

Det har har han nu selv taget konsekvensen af.

Annonce

Olsens ironiske fornavn

Joachim B. Olsens opslag udløste nemlig en shitstorm af kommentarer fra kendte og ukendte danskere, der lagde afstand til holdningen om, at man bør skifte mellemøstlige navne ud med traditionelle danske.

Flere påpegede det ironiske i, at hans eget fornavn er af mellemøstlig oprindelse, idet Joachim er hebraisk for "gud har oprettet".

- Det var tankevækkende, siger hovedpersonen selv, og han har derfor taget en rask beslutning.

Fra Joachim til Tjalfe

- Når man kritiserer andre for noget, skal man da at ikke gøre det selv, og da Olsen-slægten har levet i Danmark i langt mere end tre generationer, vil jeg gå forrest og har derfor med øjeblikkelig virkning skiftet mit lidt for mellemøstlige fornavn ud, siger Tjalfe B. Olsen her til morgen i en pressemeddelelse.

Og Tjalfe B. Olsen har fået følge af andre partikolleger.

Stop dette vanvid

Udenrigsminister Anders Samuelsen dropper sit mellemøstlige efternavn og kalder sig fremover Anders Styrbjørnsen, ligesom partiets økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll dropper det mellemøstlige Simon og nu hedder Slejpner Emil Ammizbøll.

Liberal Alliance overvejer i samme omgang at ændre sit unordiske navn til Frisindet Forbund inden valget, men det møder politisk modstand.

- Nu må dette vanvid stoppe. Hold jer til noget, I har forstand på, siger således Alternativets navne- og trampolinordfører Mikkel Månestråle Effenberger-Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce