Annonce
Bagsiden

Broken News: Jakob Fuglsang meldt til skat af Nyborg Kommunens dyneløftergruppe

Jakob Fuglsang jublede over sejren i Liege-Bastogne-Liege. Men så stivnede smilet. Foto: Eric Lalmand/Belga/AFP/Ritzau Scanpix
Først en rektor og nu en cykelrytter. Nyborg Kommunes særlige kontrolgruppe har sendt indberetning til Skat efter Jacob Fuglsangs succes i tre forårsklassikere.

Cykelrytter Jakob Fuglsang var glad, da han i søndags vandt cykelløbet Liege-Bastogne-Liege og dermed for tredje gang i år kom på podiet i en forårsklassiker. Men glæden holdt ikke længe.

For kort efter, han var kommet hjem til familien, lå et uventet brev fra Skat.

"Vi har fået oplysninger om dig", lød det ildevarslende og med dommedagstyper øverst på den kortfattede meddelelse fra Skat.

Annonce

Ren forfølgelse

"Skattestyrelsen har den 29. april 2019 fået oplysninger om dig fra Nyborg Kommune. Det handler om, at du har modtaget tre pengepræmier", hed det videre i brevet.

- Jeg synes simpelthen, det her er at gå for langt. Det er for meget. Det er ren forfølgelse, skriver Jakob Fuglsang på sin twitter-profil.

Her oplyser han også, at han har klaget til kommunen over personlig chikane og krævet en redegørelse.

Dyneløftergruppen

Indberetningen til Skat kom fra Nyborg Kommunes særlige kontrolgruppe, i folkemunde kaldet "dyneløftergruppen".

Den har til opgave at afdække socialt bedrageri og snyd med offentlige ydelser og har for eksempel indberettet den kendte Nyborg-rektor Henrik Vestergaard Stokholm til Skat, fordi avisen skrev, at han havde modtaget 100.000 kroner fra en indsamling.

Borgmester Kenneth Muhs (V) er overrasket og mener, at gruppen har været lidt for nidkær, når den mistænker folk for skattesnyd på baggrund af noget, man læser i avisen.

Nyborgs viceborgmester, Carsten Kudsk (DF), er lodret uenig og bakker dyneløftergruppen op:

DF: Han savner medierne

- Kontrolgruppen har gjort det, den skal gøre, når den ser en avisartikel om en person, der modtager større pengebeløb. Jeg fornemmer, at der her bare er tale om en cykelrytter i sin karrieres efterår, som har savnet at være i medierne, siger han.

- Men Jakob Fuglsang har jo hverken gjort sig skyldig i socialbedrageri, skattesnyd eller noget andet?

- Så har han jo heller ikke noget at skjule. Hvad bliver det næste? At de kommunale medarbejdere, som skal udføre parkeringskontrol, når Tour de France kommer til byen, ikke tør udstede en bøde, fordi det er Fuglsangs bus?, spørger Carsten Kudsk retorisk.

Hverken Jakob Fuglsang eller Henrik Vestergaard Stokholm bor i Nyborg Kommune.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce