Annonce
Bagsiden

Broken News: Hjemmearbejdere kræver snefri

Jonas Eskildsen er godt træt af ikke at kunne få snefri. Foto: Colourbox
Hårdt tilkæmpede rettigheder i fare, når vi ikke længere møder fysisk på arbejde. Vildt uretfærdigt, mener hjemmearbejder.
Annonce

Fyn: Sneen vælter ned over Danmark. Vejene lukker til, og normalt ville det skabe trængsel og kaos for alle dem, der kæmper for at komme på arbejde med bil, cykel eller offentlig transport. Men ikke i år.

På grund af coronaen sidder store dele af arbejdsstyrken med den bærbare ved køkkenbordet og arbejder hjemmefra helt uden at blive generet af vintervejret. Det påvirker mange hjemmearbejdere.

Annonce

Konsulent: Vildt uretfærdigt

- Normalt plejer jeg at kunne droppe kundebesøgene for at blive hjemme og "ordne regnskaber". Men på grund af coronaen er alle kundebesøg det seneste år foregået over nettet, så selv den mest lammende snestorm har ingen indflydelse på mængden af arbejde. Det er vildt uretfærdigt, siger Jonas Eskildsen, 38 år og selvstændig juridisk konsulent inden for bygge- og anlægsbranchen.

Han er en af de tusindvis af danskere, der i disse dage lider under ikke at kunne holde snefri som de plejer, når Kong Vinter drysser et hvidt lag over landet.

Annonce

Utilfredse lærere

Også hos danske lærere er der utilfredshed:

- I forvejen har vi aldrig haft så få sygedage som det seneste år, fordi vi ikke bliver smittet med alt muligt i skolen, og nu hvor det endelig sner voldsomt i Danmark, kan vi ikke engang holde en velfortjent fridag med snefri, fordi undervisningen foregår online, siger Henrik Therkildsen, 55-årig dansk- og historielærer for 5.-9 årgang ved Broskolen i Årslev.


Nu hvor det endelig sner voldsomt i Danmark, kan vi ikke engang holde en velfortjent fridag med snefri, fordi undervisningen foregår online

Henrik Therkildsen, folkeskolelærer


Annonce

Fagforening bakker op

- Bare fordi éns arbejde ikke længere foregår på en fysisk arbejdsplads, skal man jo ikke miste de rettigheder, tidligere generationer har kæmpet sig til, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, og tilføjer:

- Det er en hævdvunden ret at kunne ringe om morgenen og sige: "Ved du hvad, chef, jeg kan ikke komme på arbejde, fordi jeg er sneet inde".

Annonce

Leder: Værn om værdier

Kravet om snefri til hjemmearbejdere bakkes op på lederplads hos toneangivende medier:

- I en tid, hvor arbejde og fritid væves mere og mere ind i hinanden, gælder det om holde fast i de små forskelle på det at holde fri og det at arbejde. Vi må derfor værne om de værdier, vi forbinder med at være på en rigtig arbejdsplads, skriver således satiremediet Broken News og nævner selv tre: Kantinesladder, afspadsering og snefri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce