Annonce
Broken News

Broken News: Invasion: Hæren sat ind for at beskytte genbrugspladser

Efter 14 dages lukning blev de danske genbrugspladser i morges invaderet af havefolk. Foto: Jens Wognsen
Danske genbrugspladser blev bestormet fra morgenstunden. Forsvaret iværksætter største operation i nyere fredstid.
Annonce

- Jeg har ikke set et lignende koordineret angreb af irregulære styrker, siden Talibans forårsoffensiv i Afghanistan i 2014, siger en rystet oberst M.V.H. Bjørnøe til Broken News over en skrattende felttelefon.

Han er en af de tusinder af danske militærfolk, der siden kl. 04.00 i nat har været mobiliseret i Operation Spring Clean

Målet er at modstå invasionen af de danske genbrugspladser, der åbnede i dag efter 14 dages lukning på grund af coronakrisen.

Annonce

Kolonner af køretøjer

Øjenvidner beretter om tusindvis af havekrigere bevæbnet med grensakse, mælkebøttejern og kædesave, som har forsøgt at tiltvinge sig adgang til genbrugspladserne.

- Vi har observeret op til ni kilometer lange kolonner af lette køretøjer camoufleret med havemøbler, haveaffald og pressenninger. Alle tropper har som første prioritet at bevogte og sikre genbrugspladserne, men det er spørgsmålet, hvor længe vores styrker kan holde til presset, siger feltmarskal P.B.V Hjortøe, der har det operative ansvar for forsvarets indsats.

Annonce

Varselsskud fra fregat

Den danske generalstab tweetede ved 7-tiden om risikoen for bakteriologisk krigsførelse i form af spredning af coronavirus, dels i de tætpakkede kolonner og dels på genbrugspladserne, hvor de fast udstationerede vagthold kæmper fra container til container.

Flere genbrugspladser er blevet overdænget med store mængder letantændeligt haveaffald af lige så let antændelige havekrigere, og luftvåbnet melder om større skyer af gasser fra halvt omsat græsafklip.

På Sydfyn eskalerede situationen, da fregatten Peder Skram kl. 6.58 fra en position tre sømil øst for Skårupøre affyrede to varselsskud mod Svendborg Genbrugsstation.

Annonce

Hercules-fly sættes ind

- Det er en kritisk situation, vi ikke har set mage til på dansk jord siden 9. april 1940 eller flygtningene på motorvejene i september 2015. Men heldigvis er vi forberedt, idet vi har holdt os orienteret om havefolkets angrebsplaner via opslag på Facebook, siger luftværnschef K.H. Strynøe.

Han meddeler, at man vil imødegå den forventede næste angrebsbølge med to af luftvåbenets Hercules-fly, som i eftermiddag vil overflyve trafikale knudepunkter og nedkaste mobile containere til hård plast og småt brændbart.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce