Annonce
Bagsiden

Broken News: Fynsk moské udstiller Jim Lyngvilds religiøse billeder

Så glad var Jim Lyngvild, da han fandt et nyt udstillingssted for sine bibelske fotostater. Foto: Michael Bager
Efter at Faaborg Kirke takkede nej til at lade Jim Lyngvilds religiøse fotografier blive hængende, har fynsk moské overtaget dem i håb om at øge besøgstallet.

Udsmykning: Mandag aften afviste menighedsrådet ved Faaborg Kirke at lade kunstneren Jim Lyngvilds meget omtalte fotostater med bibelske motiver blive hængende, når udstillingen stopper.

Men allerede tirsdag morgen havde billederne fundet et nyt hjem.

Fra 1. september vil de syv kæmpestore fotostater udsmykke det centrale rum i den helt nye Al-Odinoor Moské i Odense-forstaden Aasum.

Annonce

Trække folk i moskeen

- Vi har jo kunnet følge med i, hvordan Jim Lyngvilds billeder i Faaborg har trukket en masse folk i kirken. Så mon ikke, de også kan trække en masse folk i moskeen, siger imam Hakim al-Aasumi.

- Bevares, værkerne er måske kontroversielle, men de er dejligt nyskabende. De vil bringe moskeen op i tiden og mere i overensstemmelse med det moderne, danske samfund, vi gerne vil vise, at vi er en del af. Og sagt mellem os to er de fleste moskeer jo lidt kedeligt udsmykket, siger Hakim al-Aasumi.


- Bevares, værkerne er måske kontroversielle, men de er dejligt nyskabende.

Hakim al-Aasumi, imam


Annonce

Muhammed til hest

Billederne i Faaborg Kirke har kendte bibelske temaer som Daniel i Løvekulen, Moses og de ti bud og Jesu nedtagelse fra korset.

De får følge af kendte koranske temaer, blandt andet Muhammed på sin flyvende hest Buraq.

- Det er selvfølgelig lidt af et benspænd, at ingen vil stå model til Muhammed, men det er heller ikke nødvendigt. De får et billede, jeg tidligere har lavet af Odin på sin flyvende hest Sleipner, siger Jim Lyngvild.

Broken News

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte livsformer, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce