Annonce
Bagsiden

Broken News: Fynsk bagerpar anmeldt for at tale fremmedsprog

Farinpizzaen - en etnisk kage, der ledte københavner på sporet af illegale indvandrere. Foto: Fyens Stiftstidende
En mystisk pizza overhældt med farin - og et fremmedartet sprog - ledte natten til torsdag myndighederne på sporet af to illegale indvandrere.
Annonce
Annonce

(Bragt første gang 30. marts 2017)

Det fynske bagerpar Inger og Jørgen Nørgaard, der driver butikken Brunner & Brø på Østerbro i København blev i nat interneret af myndighederne efter at en vaks borger havde anmeldt parret for at tale fremmedsprog i baglokalet.

- Jeg så dem forsvinde ud bagved, hvor de talte meget højt og meget hurtigt i et sprog, der helt tydeligt ikke var dansk, fortæller Linus Hansen-Jensen, som bor på Østerbro.

Han har i et stykke tid haft mistanke til bagerparret, hvis butik har specialiseret sig i etniske fødevarer, som man ikke lige er forvænt med i hovedstaden.

Annonce

Fulgte ministers opfordring

Linus Hansen-Jensen arbejder på en af de mange nærliggende tegnestuer. Han havde læst på nettet, at integrationsminister Inger Støjberg opfordrer danskerne til at anmelde pizzabagere, der ikke taler dansk, fordi der kan være tale om illegale indvandrere.

- I første omgang reagerede jeg ikke, for Brunner & Brø sælger jo ikke pizzaer. De sælger brød og kager. Eller, det troede jeg, lige indtil jeg selv kom ind i butikken for at købe nogle basser, siger han.

- Så hørte jeg en kunde bede om noget, der lød som brunner eller bunder, og fik udleveret en farinpizza. Ja, sådan en pizzabund med brun farin ud over det hele. Så vidste jeg, at der var tale om pizzabagere. Og at de ikke var her fra landet, siger Linus Hansen-Jensen.

Annonce

Forbindelser til Mellemøsten

Vidner til den dramatiske anholdelse fortæller, at de to illegale indvandrere røbede sig selv ved at føre ophidset tale med fremmedartede udtryk som "skisprallere" og "kraud'eme".

Indtil de blev kneblet, gentog de højt i kor flere gange noget, der lød som "Nejnuhar jealler, Nejnuhar jealler!"

Råbet tolkes som en religiøs hilsen, der sætter parret i forbindelse med terrorgrupper som Islamisk Stat og Al-Qaida.

Efter aktionen mod de fremmede farinpizzabagere har integrationsminister Inger Støjberg på Facebook postet ordene "Godt gået, Østerbro". Skrevet med fin, rød glasur på en othellolagkage.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce