Annonce
Bagsiden

Broken News: Stort flertal af danerne siger nej til kirkeklokker (fra arkivet, år 848)

Det er klokkestabler af denne type, mange danere frygter vil brede sig i landskabet. Foto: Wikingpedia/Wikimedia Commons
86 procent af alle daner, der ikke er børn, trælle, kvinder eller på togt, er imod religiøs skik med at ringe med kirkeklokker. Skidt for integrationen, siger kristen talsmand.
Annonce

Odins Vi: - Det er ikke fordi jeg som sådan har noget imod, at de ringer solen op med deres klokker. Men hvad bliver det næste? At de også skal ringe den ned igen? Eller ringe til bryllup, navnefest eller ligbrænding?

Sådan lyder en typisk kommentar til en ny meningsmåling fra analyseinstituttet Gjalderhorn, der viser klart flertal blandt danerne for ikke at tillade religiøs klokkeringning.

Det har ellers længe været et ønske fra de små grupper af kristne, der de senere år er indvandret fra Mellemøsten via Frankerriget.

Annonce

En udansk lyd

Meningsmålingen blev sat i værk, da det ved seneste måneskifte kom frem, at to kristne menigheder har søgt kong Horiks tilladelse til at kalde til bøn og ringe solen op. Det skal ske ved at slå gentagne gange med en knebel på en ophængt krukke af metal, en såkaldt klokke.

- Hvad er der nu galt med at råbe og brøle? Eller med sine gode, stærke arme slå sværd mod skjolde? Er de kristne nødt til at forstærke lyden kunstigt, fordi de er nogle svæklinge? Eller er deres gud døv? Hahahaha, siger Bergthor Blodørn, veteran fra Lindisfarne og i dag storbonde ved Gudme.

Annonce

Skidt for integration

Munken Ansgar, der leder de kristne menigheder i Hedeby og Ribe, er skuffet over danernes indstilling til klokkeringning:

- Det er et dårligt signal at sende til de mange vikinger, der ønsker at lade sig døbe. Og det er skidt for integrationen af for eksempel de mange kristne trælle fra det slaviske område, siger Ansgar.


Det er et dårligt signal at sende til de mange vikinger, der ønsker at lade sig døbe. Og det er skidt for integrationen af for eksempel de mange kristne trælle fra det slaviske område.

Ansgar, munk


Han overvejer nu i skuffelse at forlade Danmark og slå sig ned som ærkebiskop i Bremen.

Annonce

Ny situation til høst

Gjalderhorn oplyser, at målingen har en statistisk usikkerhed på 99 procent, idet den er gennemført, mens alle våbenføre mænd er på sommertogt til De Britiske Øer.

De vender først tilbage til høst, men toneangivende skjalde forventer ikke det store udsving i resultatet, da de børn, kvinder og trælle, der i øjeblikket holder samfundet i gang, naturligvis ikke er blevet spurgt om deres mening.

Broken News

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte livsformer, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce