Annonce
Bagsiden

Broken News: Folketinget flytter til Vollsmose

Udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye (S)  besøgte i går Vollsmose sammen med Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S). I fremtiden behøver han ikke rejse så langt for at besøge bydelen, hvis det står til Folketingets præsidium. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mest praktisk, da politikerne alligevel er der hele tiden, mener Folketingets præsidium.
Annonce

Udflytning: I går var udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye (S) i Vollsmose.

For en uge siden var Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt og Peter Skaarup (DF) i Vollsmose.

For tre måneder siden var det justitsminister Nick Hækkerup (S), der besøgte bydelen. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) aflagde flere besøg, og den radikale partileder Morten Østergaard har sågar boet en uge i en Vollsmose-lejlighed.

Annonce

Så flytter vi tinget

Det har fået Folketingets præsidium til at træffe en vidtrækkende beslutning:

- Når politikerne alligevel konstant er i Vollsmose, er der jo ingen grund til at betale så høj en husleje for at bo her på Slotsholmen i København. Vi indstiller derfor til godkendelse, at Folketinget flytter til Vollsmose, siger præsidiets formand, Henrik Dam Kristensen (S), inden Folketingets åbningsdebat i dag.

Annonce

Mindre transport

I forslaget, der står som sidste punkt i dagens åbningsdebat, lister præsidiet nogle konkrete fordele op.

Ud over at man kan opfylde kvoten for udflytning af statslige arbejdspladser, vil flytningen medføre en væsentlig besparelse i politikernes transportudgifter, når de ikke længere skal fragtes fra København til Vollsmose og tilbage igen, men bare kan gå udenfor og trække lidt frisk luft på Vollsmose Torv.

Annonce

Ros fra Civica

Boligorganisationen Civica roser beslutningen om at flytte Folketinget:

- Vi slipper for at plage Odense Kommune om at føre letbanens etape 2 til Vollsmose, for med så mange trafikordførere i området, forventer vi, at Vollsmose Allé gøres tresporet med egen frakørsel på Fynske Motorvej, siger direktør Jens Pilholm, Civica.


... med så mange trafikordførere i området, forventer vi, at Vollsmose Allé gøres tresporet med egen frakørsel på Fynske Motorvej.

Fra artiklen


Annonce

Ahrendtsen ikke begejstret

Dansk Folkepartis boligordfører, Alex Ahrendtsen, er - indtil videre - den eneste folketingspolitiker, der faktisk bor i Vollsmose-området. Han er ikke begejstret for flytteplanerne.

- Vi kan ikke have alle de politikere rendende rundt efter mørkets frembrud og gøre området utrygt, siger Alex Ahrendtsen og tilføjer:

- Stenkastere kan man vænne sig til. Men ikke mudderkastere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce