Annonce
Bagsiden

Broken News: Flyvende shelters udløser telefonstorm på sydfynsk campingplads

Campinggæsterne har taget godt imod de nye flyvende shelters. Ilustration: Leif Nørmark Sørensen
Straks efter nyheden om flyvende shelters fik indehaveren af Skovsbo Camping travlt med at håndtere mails og bookinger.

Nyheden om de flyvende shelters var i går den mest læste på både fyens.dk og faa.dk.

- Det er helt vildt og meget overraskende. I mine 22 år i branchen har jeg aldrig oplevet noget lignende, men det er selvfølgelig også nyt og spændende, siger campingpladsbestyrer Steffen Skovsbo fra Skovsbo Camping lidt vest for Svendborg.

Og så må han tilbage til telefonen og computeren for at taste de mange bookinger ind.

Annonce

Bæres oppe af droner

Ideen fik Skovsbo Camping ved at læse om de flydende shelters i Bogense Marina.

- Sådan nogen kunne vi også godt tænke os, men vi har ingen havn. Og så fik jeg den ide at gøre dem flyvende i stedet, siger Inger Skovsbo, som ud over at være medejer af campingpladsen, er uddannet flymekaniker.

Den mest iøjnefaldende forskel på en traditonel shelter og de nye, er de to droner med i alt otte rotorer, som kan løfte den op til en højde af 20 meter – og så en kraftig aluminiums-sengehest, der skal forhindre overnattende gæster i at falde ud.

Kapaciteten fordoblet

De flyvende shelters kan hver bære fire gæster og har fordoblet kapaciteten for Skovsbo Camping.

- Vi har jo ikke ligefrem verdens største plads, men ved at gæsterne så at sige overnatter i to etager, kan vi udnytte hver kvadratmeter to gange. Det giver en ekstra indtægt, som vi kan investere i de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger som sengehest, faldskærm og kraftige ankerkæder, der forhindrer de flyvende shelters i at flyve væk, siger Inger Skovsbo.

Hvad med toiletter?

I første omgang skal de flyvende shelters blot svæve over den campingplads, hvor de hører hjemme, men firmaet, der har leveret dronerne, er ikke afvisende over for tanken om at udvikle en slags flyvende mobilehome.

- Der er i hvert fald allerede et punkt, hvor de flyvende shelters skal flytte sig. De er jo ikke udstyret med toilet, så der giver vi lidt snor, så man kan svæve ind over nabogrunden og forrette sin nødtørft, siger projektudvikler hos HCA Drones Jakob Ellehammer.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce