Annonce
Bagsiden

Broken News: Flyttehjælp til kriminelle aflyst ved at bygge højhuse

To af Femkantens ejendomme bliver forhøjet fra fire til 23 etager for at nedbringe andelen af kriminelle. Visualisering: Mikkel Damsgård Petersen/Kortforsyningen
Ved at bygge 20 ekstra etager falder andelen af kriminelle i Odense-kvarter, som derved holder sig under ghettogrænse og slipper for nedrivning.

Odense Kommune tilbød i weekenden flyttehjælp, to ugers gratis husleje og en check på 15.000 kroner til kriminelle, hvis de ville flytte fra boligområder, som dermed kunne holde sig under grænsen for at kaldes en hård ghetto.

Flyttehjælpen, der kunne tolkes som en belønning af kriminelle, har vakt stor opsigt.

Men alt tyder på, at den ikke bliver nødvendig efter en genial idé fra boligselskaberne FAB, Civica og Odense Boligselskab:

Annonce

Udvid antallet af boliger

- Vi kan jo ikke smide de kriminelle ud, der bor der, men vi må gerne forhindre nye kriminelle i at flytte ind. Så hvis der var flere boliger, ville andelen af kriminelle beboere automatisk blive lavere. Desværre er der ikke plads til flere huse i området, så vi har valgt at bygge de eksisterende huse højere, forklarer direktøren for Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, Jacob Mikkelsen.

Og det kommer til at gå stærkt. Risingområdet har nemlig frist til 1. december til at få nedbragt andelen af beboere, der har overtrådt straffeloven. Ellers bliver området erklæret for hård ghetto, og så skal 60 procent af boligerne rives ned eller omdannes.

Præfabrikerede etager

Derfor har Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fremskyndet en byggetilladelse, sådan at to treetagers ejendomme i Femkanten ved Risingvej allerede i morgen, fredag, får sat stilladser og byggekraner op.

Herefter er planen, at der hver dag frem til 1. december placeres et nyt præfabrikeret etagemodul oven på de andre, indtil de når op i 23 etagers højde.

Det opsigtsvækkende initiativ er formelt taget som en borgmesterbeslutning på forventet senere godkendelse fra det samlede byråd.

Penthouselejligheder

- Det virker måske lidt dyrt lige nu, men dels er det jo helt i overensstemmelse med Odenses overordnede strategi om byfortætning og dels slipper vi jo for at ligne en kommune, der belønner folk for at begå kriminalitet, siger borgmester Peter Rahbæk Juel og tilføjer:

- Desuden kan penthouselejlighederne sælges dyrt til for eksempel direktører fra større danske banker. De får bekvem adgang til møntvask, og ja, det kan da godt være, nogen vil sige, de er kriminelle, men vi ved jo, de aldrig bliver dømt.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce