Annonce
Bagsiden

Broken News: Flyttehjælp til kriminelle aflyst ved at bygge højhuse

To af Femkantens ejendomme bliver forhøjet fra fire til 23 etager for at nedbringe andelen af kriminelle. Visualisering: Mikkel Damsgård Petersen/Kortforsyningen
Ved at bygge 20 ekstra etager falder andelen af kriminelle i Odense-kvarter, som derved holder sig under ghettogrænse og slipper for nedrivning.
Annonce

Odense Kommune tilbød i weekenden flyttehjælp, to ugers gratis husleje og en check på 15.000 kroner til kriminelle, hvis de ville flytte fra boligområder, som dermed kunne holde sig under grænsen for at kaldes en hård ghetto.

Flyttehjælpen, der kunne tolkes som en belønning af kriminelle, har vakt stor opsigt.

Men alt tyder på, at den ikke bliver nødvendig efter en genial idé fra boligselskaberne FAB, Civica og Odense Boligselskab:

Annonce

Udvid antallet af boliger

- Vi kan jo ikke smide de kriminelle ud, der bor der, men vi må gerne forhindre nye kriminelle i at flytte ind. Så hvis der var flere boliger, ville andelen af kriminelle beboere automatisk blive lavere. Desværre er der ikke plads til flere huse i området, så vi har valgt at bygge de eksisterende huse højere, forklarer direktøren for Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, Jacob Mikkelsen.

Og det kommer til at gå stærkt. Risingområdet har nemlig frist til 1. december til at få nedbragt andelen af beboere, der har overtrådt straffeloven. Ellers bliver området erklæret for hård ghetto, og så skal 60 procent af boligerne rives ned eller omdannes.

Annonce

Præfabrikerede etager

Derfor har Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fremskyndet en byggetilladelse, sådan at to treetagers ejendomme i Femkanten ved Risingvej allerede i morgen, fredag, får sat stilladser og byggekraner op.

Herefter er planen, at der hver dag frem til 1. december placeres et nyt præfabrikeret etagemodul oven på de andre, indtil de når op i 23 etagers højde.

Det opsigtsvækkende initiativ er formelt taget som en borgmesterbeslutning på forventet senere godkendelse fra det samlede byråd.

Annonce

Penthouselejligheder

- Det virker måske lidt dyrt lige nu, men dels er det jo helt i overensstemmelse med Odenses overordnede strategi om byfortætning og dels slipper vi jo for at ligne en kommune, der belønner folk for at begå kriminalitet, siger borgmester Peter Rahbæk Juel og tilføjer:

- Desuden kan penthouselejlighederne sælges dyrt til for eksempel direktører fra større danske banker. De får bekvem adgang til møntvask, og ja, det kan da godt være, nogen vil sige, de er kriminelle, men vi ved jo, de aldrig bliver dømt.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce