Annonce
Bagsiden

Broken News: Facebook kan sikre Odense varme hænder

  • Borgmester afviser særbehandling af amerikansk data­kæmpe. Rådmand ser uventet gevinst for ældreplejen.

(Bragt første gang 4. oktober 2016)

Odense F: Kritikere hævder, at Facebook kun bygger i Odense, fordi man regner med at slippe for PSO-afgift på sit gigantiske strømforbrug.

Samtidig er det kommet frem, at man måtte bøje bryde lokalplanen for området, for at det enorme data- og køleanlæg kunne bygges. Man spørger sig selv: Gad vide, om der dukker flere eksempler op på, at Odense gør sig lækker for den store investor?

- Aj. Hold da op med den negative tilgang. Det er sådan et dejligt eventyr, der ikke kunne være skrevet bedre af byens anden store søn (blinke-smiley), lyder det i en statusopdatering fra borgmester Anker Boye.

Annonce

Flere og flere krav

Samme dag som nyheden om Facebook-byggeriet slap ud, skiftede Odense Kommunes våbenskjold udseende.

Men de to ting har overhovedet ikke noget med hinanden at gøre. Det forsikrer kommunens chefheraldiker Jørgen Thomsen fra Historiens Hus:

- Der er blot tale om en ubetydelig opdatering af det grafiske design. Og det er der ikke noget usædvanligt i. Byens våbenskjold skal afspejle de værdier, vi forbinder med Odense, og her har vi længe overvejet om ikke gamle kong Knud med sit dragne sværd sendte et nærmest fjendtligt signal. Det har vi justeret lidt på, og ved I hvad, det nye motiv kan man da slet ikke lade være med at synes godt om, siger chefheraldikeren.

Flere varme hænder

En af Odenses helt store udfordringer er manglen på plejepersonale til syge og ældre medborgere. Men det kan være slut nu, når Facebook rykker ind med sin data- og kølecentral.

Det skriver ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen i en gruppechat på Enhedslistens profil:

- Vores dygtige plejepersonale vil få besked om, at de skal køre ud til Facebook og holde om deres computere tre-fire gange i løbet af en arbejdsdag. Det er ren win-win. Facebook får kølet deres maskiner ned, og vi får flere varme hænder.

Det vides ikke, hvornår Facebook åbner i Odense, men adressen ligger fast: Sukkerbjerg Mark 1, 5000 Odense F. Med direkte tilkørsel fra informationsmotorvejen ad Kommentarsporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Bagsiden

Pletskud: Sidste ombæring

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];